Trimite unui prieten Printeaza pagina

Igiena psihologica

Trebuie mentionat ca evolutia nu se face in mod linear, ci in salturi. Coeficientul de inteligenta este mai bun cand copilul are o familie. Obtinerea armoniei sociale, traversarea conflictelor posibile trec prin viata de familie.

Conditiile materiale, cele simple sunt la fel de bune si, uneori, chiar mai bune, decat luxul, insa trebuie sa existe un minimum de confort.

Elementele vatamatoare sunt: saracia, promiscuitatea, murdaria, dezordinea, scandalurile, violenta, viciile. Corectiile fizice (palme, bataie) sunt o usurare pentru parinti, insa rareori dau rezultate importante. Acestea sunt interzise pentru copiii foarte mici, iar la copiii mari vor trebui sa aibe un rol simbolic si in nici un caz traumatizant.

Principiul pedagogic fundamental este de a convinge, mai bine decat de a constrange. Ocaziile de conflict sunt infinite. Rezolvarea lor ar fi sa lasam copilului o oarecare libertate pentru a-si construi autonomia. Va trebui sa-l facem sa se poata conduce singur intr-o zi, fara a-l face sa treaca prin prea multe riscuri.

La inceput copilul imita, apoi incepe sa se opuna, refuza, aceasta din cauza ca este constient de ceea ce poate face. Nu trebuie sustinuta opozitia, fiecare situatie trebuie explicata cu: foarte multa rabdare, cu cuvinte potrivite.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii