Trimite unui prieten Printeaza pagina

Dezvoltarea psihica

In faza prepubera se dezvolta spiritul, facultatile intelectuale, memoria, inteligenta, sensibilitatea, afectivitatea. Disciplina este mai bine suportata, purtarea este in general buna, activitatea scolara satisfacatoare.

La fete, tendintele native se exacerbeaza, putand apare un dezechilibru, spre timiditate sau exuberanta. Caracterul devine schimbator, neplacut pentru parinti si pentru educatori. Se accentueaza sentimetalismul, apare preocuparea petru elegant, toalete etc.

La baieti, caracterul devine turbulent, instabil, neascultator, iritabil, bataios, vanitos sau timid in exces. Este neindemanatic, aspect neelegant, firav, inainte de a deveni robust si elastic.

Dupa varsta de 12 ani este indicat ca parintii sa continue educatia sexuala si daca e posibil sa inceapa orientarea profesionala.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii