Trimite unui prieten Printeaza pagina

Dezvoltarea psihomotorie

- La 3 ani: urca si coboara scara alternand picioarele; poate sta intr-un picior; sorteaza obiectele dupa forma, marime, culoare; cunoaste pozitiile spatiale:sus, jos, in fata, in spate; descheie si incheie nasturii; reproduce poezii si relateaza situatii din viata lui; doreste anturaj de copii; manifesta opozitie.

- La 4 ani: sare intr-un picior; compara greutatea a doua obiecte; recunoaste elementele omise pe doua desene; pliaza hartia dupa demonstratie; reproduce poezii cu usurinta si interes; isi incalta ghetele; deseneaza patratul; are initiativa in executarea unor sarcini casnice.

- La 5 ani: identifica 4-5 pozitii spatiale; deosebeste dimineata de seara; explica utilitatea a 4-5 obiecte; jocul se face dupa reguli pe care le intelege si le accepta.

- La 6 ani: ridica si isi aranjeaza ordonat lucrurile; indica si denumeste 6-7 culori sau nuante; deosebeste 2 momente principale ale zilei; cunoaste si denumeste anotimpurile; enumera zilele saptamanii; defineste 4 obiecte sau fiinte; deseneaza un romb dupa model; recunoaste 2-3 litere; comunica usor cu persoanele straine.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii