Trimite unui prieten Printeaza pagina

Caracterele fizice ale copilului prescolar

Aspectul exterior al copilului difera de sugar prin alungirea generala a corpului, apatitia curburilor coloanei vertebrale in forma de "S", pe cand la sugar coloana este rectilinie.

Respiratia devine de tip toracic, nemaifiind de tip abdominal ca la sugar.

Cresterea in greutate in cel de al doilea an de viata este de 3000 g, deci cate 250 g pe luna. Dupa varsta de 2 ani, cresterea medie anuala este de 2000 g. Greutatea de la nastere influenteaza cresterea ulterioara. Copiii cu greutate mica la nastere au o viteza de crestere mai mare in primi doi ani de viata.

Cresterea staturala, dupa varsta de 2 ani, se face cu 5-6 cm pe an, nu s-a constatat vreo corelatie intre lungimea de la nastere si ritmul cresterii ulterioare.

Dentitia este completa la varsta de 30 luni, copilul avind un numar de 20 dinti "de lapte".


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii