Trimite unui prieten Printeaza pagina

Rubeola

Complicatii

  1. Purpura trombocitopenica rubeolica (eruptii hemoragice subcutanate impreuna cu scaderea numarului de trombocite) - apare in perioada eruptiva si raspunde bine la corticoterapie; este mai frecventa la copil decat la adolescent si adult.

  2. Artrita (inflamarea articulatiilor) rubeolica - este prezenta in special la tinerele fete in perioada eruptiva si persista inca 2 - 3 saptamani dupa aceasta. Sunt afectate in special articulatiile mici ale mainilor si pumnilor.

  3. Hepatita rubeolica - este rar intalnita si se manifesta clinic prin usoara hepatosplenomegalie (marirea splinei si ficatului)

  4. Meningo-encefalita rubeolica - este cea mai severa complicatie care poate apare in perioada posteruptiva dar si in plina perioada de stare. Se manifesta clinic prin: cefalee, varsaturi, coma, convulsii, agitatie psihomotorie marcata, ataxie (tulburare a coordonarii miscarilor voluntare ). Evolutia clinica poate fi nefavorabila cu deces in pana la 20 % dintre cazurile de rubeola complicate cu meningoencefalita. Vindecarea este de obicei fara sechele.

  5. Rubeola congenitala


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii