Trimite unui prieten Printeaza pagina

Porita si periporita supurativa a sugarului

Apar la copii cu deficiente imune, denutriti si prost ingrijiti, de multe ori fiind un stadiu premergator al abceselor multiple ale glandelor sudoripare ecrine.

Clinic

Prin impregnarea epidermului din jurul porilor apar numeroase vezicule de miliaria (in cursul transpiratiilor abundente) care prin infectare se transforma in vezicule cu puroi. Acestea se usuca sau persista, infectia cuprinzand ductele glandelor sudoripare ecrine, cu aparitia de noduli inflamatori milimetrici (periporita supurativa). Acestia se localizeaza de predilectie pe scalp, spate, fese, coapse, gat si au tendinta la supuratie.

Tratament

Tratamentul local consta aplicarea de mixturi cu antibiotice, combaterea transpiratiei si igiena riguroasa. In cazurile frecvent recidivante si cu deficite imune se recomanda imunoterapia.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii