Trimite unui prieten Printeaza pagina

Parafimoza

Este rezultatul unui accident determinat de retractia fortata a preputului (piele care acopera glandul) ingustat anterior de gland. Aceasta strangulare a glandului antreneaza foarte rapid, prin stagnarea sangelui in vene, un edem care impiedica orice reducere.
Daca se intarzie tratamentul, parafimozele expun la ulceratii ale glandului si preputului pana la necroze suprainfectate.

Tratament

Tratamentul parafimozei urmareste, intr-un prim timp reducerea manuala, fara anestezie (leziune recenta). Daca parafimoza este veche se impune interventia de debridare si apoi cura fimozei prin circumcizie.
In cazul inflamatiilor acute, tratamentul medical este indispensabil: bai de pahar cu solutie Dakin, aplicatie de solutii emoliente. Interventia va fi la distanta de episodul acut.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii