Trimite unui prieten Printeaza pagina

Obezitatea la copil

Ideea unei relatii dintre obezitate la adult si excesul ponderal la copil nu este noua.

Intervin o serie de factori: genetici, nutritionali, metabolici, endocrini, psiho-afectivi.
Celulele precursoare adipocitelor se formeaza tocmai in primele saptamani de viata.

La om, o relatie dintre excesul ponderal din cursul primelor luni si obezitatea varstei de 5-7 ani este recunoscuta, deoarece copiii obezi vor deveni viitorii adulti cu obezitate. Exista, de asemenea, o corelatie pozitiva intre frecventa excesului ponderal de la varsta de 6 luni si cea a obezitii varstei adulte.

36% din sugarii care au o greutate situata deasupra valorii normale prezinta la varsta de 20-30 de ani o greutate superioara celei normale.

Se preconizeaza ca obezitatea la copil este ade-sea determinata inainte de nastere de catre factori genetici. Copii din mame obeze au adesea o greutate la nastere mai mare decat cei din mame normale.

Atentia parintilor trebuie sa fie indreptata asupra posibilelor consecinte de supranutritie, mai ales in familiile cu risc crescut.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii