Trimite unui prieten Printeaza pagina

Malnutritia copilului

Tratamentul de recuperare nutritionala

Va fi bine individualizat, cautand insistent originea bolii si corectand-o.

Aportul de proteine va fi calculat in functie de gradul malnutritiei, incat in malnutritia usoara si moderata se va suplimenta aport proteic cu 1-1,5 g, deci aportul zilnic fiind de 2-2,5 g/kgcorp/zi, sursele proteice fiind obtinute din carne mixata de vaca, branza de vaci sau preparate speciale lactate: delactozate si proteina din Soia.

In malnutritia grava, aportul proteic poate ajunge la 4-5 g proteine/kgcorp/zi, cu conditia realizarii unui aport caloric de 140-150 kcal/kgcorp/zi.

Sursa principala de lipide - uleiuri - va fi introdusa in dieta cu monoprincipii in ziua 7-8, in cantitate de 1 g, folosind uleiuri de germeni de porumb, de soia, etc.
Dieta cu monoprincipii are ca lichid - supa de morcovi.
Recuperarea nutritionala a copilului poate varia intre 2-6 luni.

Cea mai buna profilaxie este reprezentata de cresterea nivelului socio-economic si sanitar.

inapoi  

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii