Trimite unui prieten Printeaza pagina

Astmul bronsic la copii

Este o boala cronica, diagnosticata la varste diverse in copilarie, incepand de la sugar si continuand cu copii peste 7-10 ani.

Criza debuteaza initial prin tuse convulsiva, urmata de greutate respiratorie si frecvent de febra. Criza de astm bronsic a copilului de varsta mica este semnalizata cel mai frecvent de asocierea febra si polipnee (frecventa crescuta a respiratiei).

In crizele severe, apare tiraj (efort in respiratie) inter si subcostal prin utilizarea musculaturii respiratorii, cu cresterea importanta a efortului respirator.

Tratamentul astmului bronsic beneficiaza de urmatoarele mijloace terapeutice:

  • agonistii beta adrenergici: Salbutamol si Bricanyl.
  • anticolinergice: Bromura de Ipratropium.
  • Atrovent si Teofilina.
  • corticosteroizi de tipul Metilprednisolol - Solu-medrol si cei de tratament cronic reprezentati de Beclometazona - Becotide, Betametazona - Celestene si Prednison
  • Oxigenoterapia.

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii