Trimite unui prieten Printeaza pagina

Abcesele multiple ale glandelor sudoripare

Abcesele multiple ale glandelor sudoripare apar la nou-nascuti si la sugarii debili, malnutriti, in conditii de igiena deficitara sau secundar altor leziuni ale pielii.

Semne si simptome

Tulburarea se caracterizeaza prin leziuni proeminente rosietice-violacee, cu diametrul de 1-2 cm, localizate in special pe fata, scalp, ceafa, torace, fese.

Leziunile se deschid si se scurge un puroi cremos, galbui, iar ulceratiile care rezulta se vindeca cu cicatrice.

Starea generala nu este afectata decat in cazul in care apar complicatii, precum foliculite profunde, furuncule, impetigo bulos, septicemie stafilococica.

Tratament

Tratamentul local consta in bai antiseptice, urmate de aplicatii de topice cu antibiotice (solutii, mixturi, pudre) sau coloranti (albastru de metilen, streptomicozan, violet de gentiana etc.).

Colectiile purulente vor fi deschise si drenate.

Igiena locala trebuie sa fie foarte riguroasa, evitandu-se transpiratia excesiva si ceilalti factori favorizanti.

Tratamentul general consta in antibioterapie si vitaminoterapie, pentru imbunatatirea starii generale.


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Data ultimei menstruatii:

Selecteaza data ultimei
menstruatii pentru a afla data
probabila a nasterii

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii