Trimite unui prieten Printeaza pagina

Continutul nutritiv si caloric al laptelui si produselor lactate

Tabel cu continutul in proteine, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati) si calorii la 100 g parte comestibila, al laptelui si produselor lactate.

Aliment
Proteine %
Lipide (grasimi) %
Glucide (carbohidrati) %
Calorii
Lapte de vaca integral
3.5
3.6
4.8
67
Lapte de vaca cu 3% grasime
3.5
3
4.8
62
Lapte de vaca cu 2% grasime
3.5
2
4.9
53
Lapte de vaca cu 1.7% grasime
3.5
1.7
4.9
50
Lapte de vaca cu 1.5% grasime
3.5
1.5
5
49
Lapte smantanit
3.5
0.1
5
38
Lapte de oaie
6
7.5
4.6
113
Lapte de vaca batut integral
3.5
3.6
3.9
64
Lapte de vaca batut degresat
3.4
0.1
4
31
Iaurt extra
4
4
3
67
Iaurt gras
3.2
2.6
4
54
Iaurt degresat
3.2
0.1
3.9
30
Chefir
4
2.8
4
59
Sana
3.5
3.6
4
64
Lapte praf din lapte normalizat
27
24
40
498
Lapte praf din lapte partial degresat
30
16
45
456
Branza foarte grasa de vaca
11
15.6
7
218
Branza grasa de vaca
13
9
4.5
155
Branza slaba de vaca
17
1.2
4
97
Branza de burduf
24
26
1.5
346
Branza telemea de oi
10.9
24
1
305
Branza telemea de vaca
17
17.2
1
243
Cascaval
25
19
1
334

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii