Trimite unui prieten Printeaza pagina

Infarctul miocardic - remedii naturiste

In 95% din cazuri infarctul este datorat ateromatozei si aterosclerozei arterelor coronare. La acestea se mai adauga, in special la tineri, factori alergici, hormonali, infectiosi, metabolici, psihici, toxici (alcool, tutun).

Aparitia bolii este intotdeauna datorata tulburarilor circulatorii cu tendinta de spasme vasculare, in special la nivelul vaselor coronariene.

De aceea, tratamentul preventiv este esential: evitarea grasimilor, in special al celor de origine animala, alcoolului si tutunului, toate cu un rol nefast asupra arterelor. Se vor evita sedentarismul, surmenajul psihic si intelectual. Stresul (tensiunea nervoasa, socurile emotive, anxietatea, relatiile dure interumane) are influenta defavorabila asupra arterelor coronare.

Fitoterapia este si ea utila, atat preventiv cat si curativ. Dupa masurile de ajutor medical de urgent si de vindecare a atacului acut se recomanda o serie de preparate pe baza de plante.

Tulburarile circulatorii si in special cele de origine nervoasa, in stadiul incipient al bolii, pot fi ameliorate, utilizand unele ceaiuri medicinale, dupa urmatoarele retete:

Frunze de Rozmarin 20 g
Frunze de Mataciune 20 g
Sunatoare 30 g
Radacina de Valeriana 30 g

Se prepara un decoct scurt (5 minute) dintr-o lingura amestec de plante la o cana cu apa. Se bea treptat, intreaga cantitate in timpul unei zile.

Flori si fructe de Paducel 20 g
Coada soricelului 30 g
Frunze de Roinita 20 g
Radacina de Valeriana 20 g
Radacina de Obligeana 10 g

Se prepara o infuzie dintr-o lingurita amestec de plante la o cana cu apa; se beau 2 cani pe zi.

Un calmant eficient si in cazul durerilor atroce din infarctul miocardic se prepara dupa urmatoarea reteta:

Coada soricelului 30 g
Frunze de Roinita 20 g
Conuri de Hamei 20 g
Radacina de Valeriana 30 g

Dintr-o lingura de amestec de plante se prepara 6 infuzie la o cana cu apa. Se lasa la rece timp de 12 ore. Se prepara un decoct timp de 10 minute din aceeasi cantitate de amestec de plante la o cana cu apa. Dupa filtrare se amesteca infuzia rece cu decoctul cald. Se beau 2-3 cani pe zi.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii