Trimite unui prieten Printeaza pagina

Angina pectorala - remedii naturiste

Este o boala cardiaca caracterizata prin crize dureroase produse de ischemia acuta de scurta durata a miocardului (muschiul inimii), declansate spontan, mai rar in perioada de repaus, mai frecvent cu ocazia unor eforturi cardiace deosebite (efort fizic, frig, emotii).

Tratamentul igieno-dietetic consta in evitarea frigului, a eforturilor fizice si psihice. Se impune de asemenea renuntarea la fumat. Sarea, alcoolul si condimentele vor fi consumate in cantitati cat mai reduse.

Se recomanda in general un regim alimentar lacto-vegetarian, cu mese mici, dar repetate (preferabil 4-5 pe zi).

In aceasta afectiune, plantele medicinale sub forma de infuzii sau decocturi au un rol secundar. Ca adjuvante ale tratamentului alopat, de baza, compus din diverse substante coronaro-dilatatoare si antitrombolice se recomanda specii de plante cu actiune sedativa si usor dilatatoare ale vaselor coronariene.

Preparatele din speciile de Paducel sunt recunoscute ca fiind eficiente si in angina pectorala. Produsele pe baza de flori, frunze si fructe de Paducel cresc fluxul sanguin coronarian si permit o mai buna contractibilitate a muschiului cardiac.

Forma cea mai simpla de administrare a Paducelului este infuzia preparata dintr-o lingurita flori si frunze sau din doua linguri de fructe la o cana cu apa. Intreaga cantitate se va bea in timpul crizelor, dar numai concomitent cu inegalabilele tablete de Nitroglicerina, sau fractionat in mai multe prize in perioada dintre crize.

Tinctura de Paducel se prepare din frunze si flori in parti egale cu fructe, din care 20 g se adauga peste 100 ml alcool de 60-70 grade; se lasa la macerare timp de 10 zile. In timpul crizei, bolnavul va lua 20 picaturi in putina apa, iar preventiv (intre crize) de 3 ori pe zi cate 15 picaturi.

Un alt remediu fitoterapeutic al anginei pectorale este un ceai medicinal cu efecte imediate, preparat dintr-un amestec de plante, pregatit dupa formula:

Frunze de Menta 20 g
Frunze de Roinita 20 g
Talpa gastii 30 g
Coada racului 10 g
Flori de Soc 10 g
Radacina de Valeriana 10 g

Se pregateste o infuzie dintr-o lingura amestec de plante la o cana cu apa; se beau 2-3 cani pe zi sau ori de cate ori apare cate o criza anginoasa.

In paralel cu preparatele din Paducel, fitoterapia recomanda o infuzie din Anghinare preparata dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, care se va bea in cursul unei zile, repetat de 3 ori pe saptamana.

Preparatele obtinute din Arborele vietii (Ginkgo biloba) sunt recunoscute ca amelioratoare ale circulatiei sanguine si implicit ale celei din miocard. Se recomanda produse standardizate care contin 24% heterozide, din care bolnavul va lua cate 40-60 mg, de trei ori pe zi.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii