Trimite unui prieten Printeaza pagina

Mararul salbatic (Ammi visnaga)

Planta cu inaltimea pana la 1 m, ce face parte din familia Umbellifferae. In scopuri medicinale se folosesc semintele plantei.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Semintele plantei contin aproximativ 25% grasimi, ulei eteric si flavonoizi. De asemenea, contin vistamin, samidin, chelinol, chelacton si alte substante.

Semintele au un puternic efect antispasmodic asupra muschilor bronsici, dilata vasele sanguine fara a afecta tensiunea arteriala.

Ele se folosesc in tratamentul astmului, anginei, arteriosclerozei coronariene, si calculilor renali. Prin relaxarea muschilor uretrei, reduc durerea cauzata de calculii renali si ajuta la eliminarea acestora.

De asemenea, se folosesc in spasme intestinale si stomacale.

La administrarea indelungata a preparatelor din seminte de marar salbatic pot sa apara greata, eruptii alergice cutanate, inrautatirea starii generale care, de obicei, dispar dupa intreruperea administrarii.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii