Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ginseng siberian (Eleutherococcus senticosus)

Tufis spinos, ce ajunge la 3-4 m inaltime. Face parte din familia Araliaceae. Originara din estul Asiei, China, Japonia, Coreea si Siberia, planta creste in padurile montane mixte sau de conifere.

Are frunzele lungi si petiolate, cu o configuratie palmara, ce constau din 5 frunzulite eliptice. Florile contin central un peduncul gros si lung, sub forma de umbrela.

In scopuri medicinale, se folosesc radacinile plantei.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Radacinile de Ginseng siberian contin glucoza, zahar, amidon, polizaharide, substante pectinice, cumarine, ulei eteric, microelemente si, de asemenea, eleuterozide A, B, C, D, E.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Ginsengul siberian este utilizat in principal pentru cresterea rezistentei fizice, intensificarea sistemului imun si raspunsului imun.

Extractul de Ginseng siberian se recomanda bolnavilor cu diferite forme de nevroze. El creste capacitatea mentala, scade oboseala in cadrul efortului fizic, imbunatateste activitatea vizuala si auzul.

De asemenea, s-a observat o imbunatatire a starii generale si o scadere a cantitatii de colesterina si beta-lipoproteine din sange la bolnavii cu ateroscleroza, ce afecteaza in principal vasele coronariene.

Efecte benefice ale praparatului s-au observat la bolnavii cu afectiuni cardiovasculare, inclusiv reumocardita.

In medicina chineza, Ginsengul siberian este folosit ca remediu pentru insomnie.

Se considera ca imbunatateste memoria, puterea de concentrare, inlatura stresul si mareste longevitatea vietii.

Contraindicatii: hipertensiune arteriala.

MOD DE INTREBUINTARE

Se poate consuma ca atare sau se poate administra sub forma de capsule, pilule, ceai, tinctura, infuzie.

Dozele sunt indicate in functie de severitatea simptomelor si tipului de tulburari. Ele variaza de la 1-2 g/zi, pana la 9-15 g/zi. Poate fi administrata pe stomacul gol sau dupa masa.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii