Trimite unui prieten Printeaza pagina

Alga marina (Laminaria saccharina)

Planta subacvatica cu lungimea intre 1-13 m, ce face parte din familia Laminariaceae. Se intalneste in toate marile nordice si din Orientul indepartat.

In scopuri medicinale se folosesc partile lamelare ale plantei.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Planta contine polizaharide plurimoleculare (laminarina), mannit, L-fructoza, acid alginic, vitamine (B1, B2, B12, D), ioduri si diiodotirozina, acid ascorbic, carotenoizi, microelemente (cobalt, bor, argint, cupru, mangan).

RECOMANDARI TERAPEUTICE

In Orient, aceasta planta este folosita de sute de ani in diferite afectiuni. In Europa, utilizarea ei ea a fost introdusa mult mai recent.

Alga marina este recomandata in calitate de supliment in hipertiroidism si forme usoare ale bolii Basedow. De asemenea, este utilizata in profilaxia gusii endemice, aterosclerozei. In calitate de laxativ slab este utilizata in constipatia cronica, enterocolite acute si cronice, proctite.

Administrarea sa este contraindicata in cazul afectiunilor precum: nefrita, diateze hemoragice, si afectiuni in care sunt interzise preparatele din iod.

MOD DE INTREBUINTARE

Pulbere: 1/2-1 lingurita se bea cu apa, inainte de culcare, timp de 15-30 zile


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii