Trimite unui prieten Printeaza pagina

Terapia cu Lumina de Bioptron

Un loc tot mai important in cadrul terapiilor naturale si l-a castigat in ultimul deceniu terapia cu lumina Bioptron. Cercetatorii care au elaborat-o, au pornit de la efectele benefice si, in anumite conditii, curative ale luminii solare care favorizeaza reglarea unor procese biologice importante ale organismului uman. Pe drept cuvant, s-a afirmat ca lumina solara este o parte esentiala a sistemului nostru biologic.

Utilizarea acestui nou sistem de terapie cu lumina a devenit posibila inca din 1988, cand Bioptron AG a produs deja prima gama de aparate bazate pe lumina Bioptron.

Potrivit specialistilor care l-au elaborat, sistemul Bioptron foloseste un anumit spectru al luminii, similar cu o parte a spectrului produs de soare, dar excluzand razele ultraviolete (RUV), potential nocive si, in acest mod, foloseste procesele naturale ca o parte a vindecarii. Promotorii terapiilor naturale inteleg bine ca sistemul terapiei cu lumina Bioptron actioneaza ca un declarator si reglator al proceselor biologice care ajuta organismul sa se regenereze, sa-si dobandeasca echilibrul si, prin urmare, sa se trateze el insusi. In acelasi timp, asa cum diferitele culori au efecte diferite asupra noastra, observatie pe care se bazeaza cromoterapia, tot astfel fiecare din lungimile de unda ce compun lumina vizibila exercita efecte specifice asupra organismului, acesta avand nevoie de o gama larga de frecvente pentru bunastarea fizica si psihica.

Cercetarile au dovedit ca lumina Bioptron reface potentialul bioelectric al membranei celulare, stimuleaza procesele metabolice intracelulare, stimuleaza capacitatea de aparare (imunitatea), avand de asemenea actiune antialgica si antiinflamatorie.

Practica terapeutica a dovedit ca sistemul terapiei cu lumina Bioptron poate fi folosit cu rezultate evidente:

  • in tratamentul unor rani (ulcere varicoase, ulcere de decubit (escare), ulcere diabetice, arsuri etc.)
  • in tratamentul plagilor postoperatorii, in dureri cu etiologie diversa (poliartroze, spondiloze, cervico-dorso-lombare)
  • in afectiuni specifice performantei sportive (traumatisme minore/medii nechirurgicale)
  • in tratamente cosmetice (pentru diminuarea sau indepartarea liniilor sau ridurilor fine, ridurilor "talpa gastei", celulitei).

Terapia cu lumina Bioptron nu pretinde a se substitui celorlalte terapii, dar cercetatorii au demonstrat ca aceasta amelioreaza starea pacientului chiar si in situatii in care metodele clasice de tratament esueaza.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii