Trimite unui prieten Printeaza pagina

Cromoterapia (colorterapia)

Generalitati

Terpia prin culori sau cromoterapia a fost practicata inca din timpurile stravechi. Din Heliopolis in Egipt, Iran, India si China, oamenii au recunoscut proprietatile vindecatoare ale culorilor si le-au exprimat in diferite modalitati. In templul din Heliopolis, camerele erau special amenajate astfel incat lumina patrunsa sa fie descompusa in cele 7 culori componente si folosita pentru vindecare. In Iran, in arhitectura moscheelor erau incluse foarte multe mozaicuri bogat colorate, pentru curatarea spiritului.

Lumina solara, numita si spectru luminos, contine toate lungimile de culoare (inclusiv, ultraviolete si infrarosii). S-a observat ca absenta luminii solare in tarile nordice, in cursul iernii, cauzeaza diverse afectiuni, precum "tulburarea afectiva sezoniera". Aceasta este un simplu exemplu al rolului culorilor asupra sanatatii noastre.

Timp de mai multe secole este cunoscut faptul ca spectrul vizibil este alcatuit din 7 culori diferite: rosu, oranj, galben, verde, albatsru, indigo, violet. Aceste culori corespund celor 7 chakre ale corpului omenesc. In prezent, culoarea turcoaz a fost adaugata spectrului de culori vindecatoare, fiind acceptata existenta a 8 chakre in loc de 7.

Echilibrul energiilor fiecarei chakra a organismului este foarte important pentru sanatate si bunastare. Cromoterapia ajuta la echilibrarea si stimularea acestor energii prin aplicarea culorilor potrivite asupra corpului.

Fiecare culoare a spectrului vizibil este lumina simpla cu o anumita lungime de unda si, deci, cu o anumita energie. Energia asociata fiecarei culori spectrale corespunde energetic uneia dintre cele 7 chakre ale organismului.

Culorile sunt absorbite prin ochi, piele si aura, iar energia lor ne influenteaza pe toate nivelurile - fizic, psihic si emotional. Fiecare celula a organismului necesita energie luminoasa, astfel energia culorilor este raspandita in intreg corpul.

  inainte

Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii