Trimite unui prieten Printeaza pagina

Balneofizioterapia

Numeroase boli pot beneficia, in afara de tratamentul medicamentos specific sau nespecific, si de balneofizioterapie, terapie complementara derivata din fitoterapia traditionala si moderna, care utilizeaza particularitatile climei (factorii naturali: aer, apa, soare), apele minerale pentru cura interna (crenoterapie) sau pentru bai (locale sau generale), electricitatea (proceduri electrofizioterapeutice diverse), masajul si tratamentul cu namol.

Mediul inconjurator ii ofera omului factori terapeutici naturali diversi (apa, soare, caldura, ape minerale, plante etc.). Utilizati cu pricepere, acestia pot fi de mare ajutor omului, atat in starea de sanatate, dar mai ales in caz de boala.

Apa reprezinta un mijloc terapeutic natural important, deoarece, pe de o parte, imbaierea mentine igiena organismului, iar pe de alta, fiind practicabila la orice varsta, il ajuta sa se caleasca. Scaldatul, care poate fi facut in bazine, rauri sau in mare, cu conditia ca apa sa fie curata, nepoluata, e o terapie complexa care uneste efectul fizic al apei asupra corpului uman cu miscarea (lupta cu valurile, inotul) si cu soarele. In plus, apa salina din bazinele unor statiuni balneoclimatice si apa de mare contin sare din care, in contact cu aerul, rezulta aerosoli sarati pe care organismul ii inhaleaza. Sa mai adaugam ca in bolile reumatice si dermatologice sunt indicate si namolurile terapeutice.

Datorita efectului benefic deopotriva asupra omului sanatos si bolnav (boli respiratorii, reumatice, dermatologice etc.), ar fi minunat daca aceasta terapie naturala simpla s-ar afla la indemana oricui.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii