Trimite unui prieten Printeaza pagina

Reventul

Caravanele aduceau din indepartata China, atat in Antichitatea greco-romana, cat si mai tarziu, in Evul Mediu, Reventul - foarte cautat pentru proprietatile sale medicinale.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Contin numerosi acizi organici (citric, oxalic, malic, lactic etc.), tanoizi si glucogalina, catechina si tetrarina. Contin vitaminele A, B1, B2 si C (8-36 mg%) si numeroase saruri minerale de K 3,42 mg%, Ca 1 mg%, Fe 17,2 mg%, P 0,33 mg%, Mn, Zn, Mo etc.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Datorita aciditatii lor, petiolii de Revent au proprietati tonic-aperitive, precum si stomahice, tonifiind in general aparatul digestiv.

Manifesta o actiune neta de stimulare hepato-biliara.

Datorita continutului ridicat in oxalati, Reventul este contraindicat in litiaza oxalica, iar datorita aciditatii crescute, celor cu hiperaciditate gastrica.

Planta este, de asemenea, iritanta pentru suferinzii de hemoroizi.

MOD DE INTREBUINTARE

Petiolii consumati ca atare in preparatele culinare specifice.

Suc, 30-40 g inainte de mese, din petiolii spalati, taiati in cuburi de cca 2 cm, ce se tin cca 2 minute intr-un vas cu apa rece, se scurg si se storc.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii