Trimite unui prieten Printeaza pagina

Mango

In tarile de origine (ecuatoriale si tropicale) se cultiva in prezent peste 300 de varietati pentru fructele gustoase, mult apreciate atat pe plan local, cat si pentru export. In India, Malaezia, Indochina si alte tari si zone, arborele de Mango este considerat si ca planta medicinala.

Frunzele fragede sunt recomandate in diaree si diabet. Infuzia de frunze si scoarta ramurilor este astringenta, fiind folosita ca apa de gura in stomatite si paradontoza.

Fructele necoapte sunt bogate in acizi organici si vitamina C si sunt recomandate ca antiscorbutice, diuretice, laxative, in cura de slabire. Coaja coapta a fructului imatur se recomanda amestecata cu zahar in menoragii si dizenterie.

Semintele decorticate se folosesc in diaree, hemoroizi, tricomonaza vaginala, menoragii, hemoragii de natura diferita etc.

Din pacate, noi beneficiem foarte putin de proprietatile si valoarea nutritiva a fructelor de Mango.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii