Trimite unui prieten Printeaza pagina

Arahidele

Specie erbacee originara din America de Sud. Fructele sunt estrem de nutritive, iar proprietatile medicinal sunt moderate.

PRINCIPALII CONSTITUENTI

Contin apa 3,5-6,5%, proteine 24-30% si grasimi 45-52%. Hidratii de carbon sunt in proportie de 18%. Aceste componente principale le confera importante proprietati energetice: 650 kcal la 100 g arahide. Ele mai contin: sodiu 6 mg%, potasiu 780 mg%, calciu 65%, fosfor 410 mg%, fier 2,3 mg%. Uleiul de arahide contine peste 15% acizi grasi nesaturati.

RECOMANDARI TERAPEUTICE

Prin continutul extrem de ridicat al uleiului in acizi grasi nesaturati, ele sunt importante in scaderea colesterolului si, prin aceasta, si in ateroscleroza.

Datorita continutului in tanin, sunt antidiareice.

MOD DE INTREBUINTARE

Consumate ca atare, dupa o usoara prajire. Dupa o prajire prea avansata, uleiul se transforma in acroleina - substanta foarte nociva in special pentru ficat. Preferabil este sa se consume neprajite.


Febra? Durere de spate? Afla cele
mai comune cauze ale semnelor si
simptomelor tale


Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii