Trimite unui prieten Printeaza pagina

Vitamina C in fructe, legume si seminte

Tabel cu continutul in vitamina C in mg la 100 g parte comestibila al principalelor sortimente de legume, fructe si seminte si cantitatea care acopera necesarul zilnic mediu pe sortimente.

Aliment
mg%
Cantitatea necesara zilnic g/sortiment
Alimente foarte bogate in vitamina C
Patrunjel (frunze)
220
50
Varza deshidratata
189
55
Ardei gras
150
70
Marar
150
70
Hrean
100
100
Macese
1000
10
Catina
600
15
Coacaze negre
200
50
Alimente bogate in vitamina C
Varza creata
65
150
Varza rosie
60
165
Loboda
60
165
Spanac
60
200
Conopida
50
200
Gulii
50
200
Salata verde
50
200
Varza alba
50
200
Ceapa verde
45
220
Fragi, capsuni
70
145
Lamai
50
200
Portocale
50
200
Alimente cu continut moderat de vitamina C
Praz
30
330
Mazare verde
25
400
Ridichi
25
400
Rosii
25
400
Cartofi
25
500
Fasole verde
20
500
Napi
20
500
Pastarnac
20
500
Grapefruit
40
250
Agrise
35
300
Zmeura
30
300
Afine
15
650
Mure
15
650
Pepene galben
15
650
Visine
12
800
Alimente cu continut redus de vitamina C
Andive
10
1000
Dovleac
10
1000
Sfecla rosie
10
1000
Telina
10
1000
Usturoi uscat
10
1000
Vinete
10
1000
Castraveti
8
1250
Ceapa uscata
8
1250
Morcovi
7
3300
Cirese
10
1100
Gutui
10
1250
Piersici
9
2000
Caise
8
2000
Mere
5
2000
Pepene verde
5
2000
Pere
5
2000
Prune
5
2000
Struguri
3
3300

Sfaturi sanatoase

Ce nu stiai despre capsuni

Efectul detoxifiant, depurificator, si continutul scazut de zahar al capsunilor le recomanda pentru a fi consumate chiar si de diabetici. O cura de capsuni (cate 300-500 g zilnic) ce poate dura atat cat tine sezonul, are efecte fortifiante si stimulente asupra organismului. Curele repetate permit calmarea durerilor reumatismale si chiar, in unele cazuri fac sa scada tensiunea arteriala.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii