Trimite unui prieten Printeaza pagina

Continutul nutritiv si caloric al carnii si preparatelor din carne

Tabel cu continutul in proteine, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati) si calorii la 100 g parte comestibila, al carnii si preparatelor din carne.

Aliment
Proteine %
Lipide (grasimi) %
Glucide (carbohidrati) %
Calorii
Carne slaba de vaca
20.4
2.2
-
104
Carne semigrasa de vaca
17
7
-
134
Carne grasa de vaca
14
20
-
243
Carne slaba de vitel
22
3
-
118
Carne semigrasa de vitel
20.5
6.8
-
149
Carne slaba de porc
20.4
6.3
-
142
Carne semigrasa de porc
16.3
23
-
281
Carne grasa de porc
15
32
-
359
Carne slaba de oaie
20
6.5
-
144
Carne grasa de oaie
17
28
-
331
Carne de miel
18
20
-
260
Carne slaba de gaina
20
5
-
128
Carne grasa de gaina
19
9.5
-
167
Carne semigrasa de gasca
18.4
20
-
260
Carne grasa de gasca
16
35
-
392
Carne de rata
19.6
8
-
155
Carne de cal
21
2.5
1
113
Carne de caprioara
20
1.9
-
100
Carne de iepure
22
1
-
98
Carne de mistret
22
2.5
-
114
Creier de bovine
10.5
9
-
127
Ficat de bovine
20
5
4
146
Ficat de porc
19
6
3
146
Carnati afumati de porc
13
29
-
323
Crenvursti
11
21.6
1.2
251
Lebervursti
10.4
25.9
1.2
288
Parizer
10.9
22
1
253
Parizer de porc
12.2
14.7
1
191
Parizer dietetic
14.3
11.5
1.7
173
Carne tocata pentru mici
12.3
16.9
1
212
Carne tocata pentru parjoale
9
9.9
4.9
149
Carne tocata pentru sarmale
8.3
32.5
6.2
362
Carne de porc cu fasole boabe
5.5
8.4
9
137
Carne de vaca cu fasole boabe
10
6
9.4
135
Salam cu fasole boabe
7.1
6.6
13
144
Carnede porc cu mazare
7.8
10
10
166


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

       

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!



© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii