Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ziua mondiala de lupta impotriva cancerului la copil

15 februarie este Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului la Copil. Asociatia Romana de Cancere Rare este alaturi in campania dedicata sustinerii copiilor afectati de cancer din Romania!

Cancerul la copii este o boala rara, reprezentand numai 2% din numarul total de cancere. In tara noastra, se estimeaza ca aproximativ 500 de copii sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an. In functie de specificul bolii, rata de vindecare este cuprinsă intre 30% si 60%, si mai mult de 70% dintre toate cancerele la copii sunt vindecabile, dacă sunt diagnosticate timpuriu si tratate corespunzator.

Depistarea poate fi foarte dificila, intrucat simptomele specifice cancerului sunt aceleasi ca simptomele unor boli mai putin grave. Ca si in cazul altor boli rare, un medic poate intalni in activitatea sa de o viata doar cateva cazuri de cancer la copil.

Necunoasterea sau nerecunoasterea bolii poate avea consecinte grave asupra copilului si a familiei. De aceea, colaborarea dintre familie si medicul de familie este esentiala iar semnalele de alarma prezentate de parinti trebuiesc intelese, pentru ca pacientul sa fie trimis la specialist.

Este bine ca in activitatile adresate copiilor cu cancer sa nu uitam niciodata ca, in primul rand, sunt copii si au nevoie de un mediu adecvat varstei lor, chiar si in perioada spitalizarii.

Dorica Dan - presedinte Asociatia Romana de Cancere Rare


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii