Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ziua Mondiala de Lupta impotriva Rabiei - 28 septembrie 2011

Directia de Sanatate Publica Hunedoara, in parteneriat cu Primariile, Inspectoratul Judetean Scolar-Cabinetele medicale scolare, Cabinetele Medicale de familie si fiecare partener major din sectoarele sanatatii umane si animale de la nivel international, national, regional si local, precum si profesionisti (medici, veterinari si alte specializari), organizatii studentesti, corporatii si organizatii non-profit , celebreaza in data de 28 septembrie 2011 Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Rabiei printr-o ampla campanie de informare-educare-comunicare cu mesajele cheie: Rabia poate fi prevenita!

Vaccinati animalele impotriva rabiei!

Evitati contactul cu animale salbatice si fara stapan!

Daca ati fost muscat de un animal, solicitati de urgenta ingrijiri medicale!

Scopul campaniei mondiale este cresterea nivelului de constientizare a populatiei asupra: impactului rabiei umane si animale, usurintei de prevenire a bolii si posibilitatilor de eliminare a principalelor surse de infectie la nivel mondial, folosind sloganul: Sa colaboram pentru ca rabia sa devina istorie!

Acum avem ocazia sa evidentiem eforturile depuse pentru a preveni si controla rabia in comunitatea noastra, prin conlucrare cu persoane si organizatii din intreaga lume, spre un obiectiv comun: lupta impotriva rabiei.

Acesta este un efort coordonat, pentru ca populatia sa stie ca aceasta boala poate fi usor prevenita prin educatie, vaccinarea animalelor si cresterea nivelului de constientizare a populatiei asupra modului de ingrijire a ranilor cauzate prin muscaturi de animale si administrarea vaccinului antirabic imediat dupa acest tip de expunere.

Rabia cand este prezenta la animalele salbatice - acestea pot creste riscul pentru animalele noastre de casa si, astfel, apare posibilitatea expunerii la rabie a membrilor familiilor noastre. De aceea, prevenirea rabiei incepe cu proprietarii de animale, carora le recomandam sa vaccineze cainii, pisicile si alte animale care vin regulat in contact cu omul, cum ar fi, de exemplu, caii.

In data de 28 septembrie 2011 Directia de Sanatate Publica Hunedoara va avea o actiune in centrul orasului Petrosani in care se vor imparti pliante si se vor da sfaturi populatiei despre efectele pe sanatatea umana a virusului rabiei.

27/09/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii