Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ziua Mondiala a Osteoporozei

Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei din Romania are placerea de a va invita la o conferinta interactiva organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei. Evenimentul va avea loc miercuri, 20 octombrie 2010, ora 11:00, la Institutul National de Statistica (Sala Albastra) din Bucuresti.

La fiecare 22 de secunde, la nivel mondial, o persoana sufera o fractura a coloanei vertebrale. Se estimeaza ca peste 200 de milioane de oameni din intreaga lume sunt afectati de osteoporoza, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. O fractura la sold cauzata de osteoporoza poate fi fatala in 20% din cazurile de spitalizare. Tu ce faci pentru sanatatea oaselor tale?

Conform evaluarilor curente 20-25% din femeile caucaziene peste 50 de ani au o fractura vertebrala. Costurile asociate fracturilor osteoporotice vor creste semnificativ in urmatoarele decade datorita cresterii expectantei de viata. Una din trei fracturi vertebrale ramane nediagnosticata si netratata ducand astfel la un risc crescut al altor fracturi vertebrale. Se poate ajunge rapid la CASCADA FRACTURILOR VERTEBRALE, situatie de existenta a unor fracturi vertebrale multiple, care determina dureri de spate, cifoza sau garbovire, pierdere in inaltime, zile de inactivitate, depresie si chiar deces .

Necesitatea de a identifica boala silentioasa, la timp, dobandeste astfel o conotatie vitala. Importanta diagnosticarii precoce a osteoporozei de catre medicul de familie si trimiterea catre medicul specialist constituie esenta pentru combaterea "epidemiei silentioase".

Conferinta "Nu te inclina in fata osteoporozei!" are loc in cadrul Institutului National de Statistica din Bucuresti (Sala Albastra) si va incepe la ora 11:00.

19/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii