Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ziua Mondiala a Inimii, sambata 24 septembrie 2011, in Bucuresti

Fundatia Romana a Inimii impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie sarbatoreste Ziua Mondiala a Inimii, sambata 24 septembrie 2011, in Bucuresti.

Sub sloganul "Noi ne-am pus inima la treaba! Tu ce faci?", Fundatia Romana a Inimii invita trecatorii sa participe la flash-mob-uri, organizate la ora 11.00 in Parcul Unirii, ora 11.30 in Piata Victoriei si la 12.00 in Piata Charles de Gaulle.

Incepand cu ora 12.00 se organizeaza plimbarea pe bicicleta "Pedaleaza pentru inima ta!" care va avea plecarea din Piata Charles de Gaulle cu traseul B-dul Maresal Constantin Prezan- B-dul Kiseleff- Casa Presei Libere- Sos. Kiseleff- Piata Victoriei- B-dul Aviatorilor si sosire la Charles de Gaulle.

Tot cu aceasta ocazie este special amenajat un spatiu in Parcul Herastrau intrarea Charles de Gaulle unde, intre orele 12.00-20.00, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular trecatorilor, conform ultimelor ghiduri europene.

Ziua Mondiala a Inimii va fi sarbatorita si la Sinaia, in data de 29 septembrie, in cadrul Congresului National de Cardiologie organizat de Societatea Romana de Cardiologie.

Bolile cardiovasculare pot fi prevenite!

Optimizand Stilul de Viata (in principal alimentatie echilibrata, activitate fizica zilnica, fara fumat si odihna adecvata), putem preveni nu doar peste 80% din bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroza dar si peste 90% din cazurile de diabet zaharat si a cancerului cu 70%.
Romania ocupa locul 3 in lume, 62% dintre romani murind din cauza bolilor cardiovasculare.

Fundatia Romana a Inimii (FRI), www.romanianheart.ro, a fost infiintata de Societatea Romana de Cardiologie pentru pregatirea strategiei nationale in domeniul preventiei bolilor cardiovasculare si pentru sustinerea campaniilor initiate de Societatea Romana de Cardiologie. Obiectivul FRI este ameliorarea starii de sanatate a populatiei Romaniei, prevenirea bolilor cardiovasculare si scaderea mortalitatii cauzate de bolile cardiovasculare cu 10% pana in 2015.

20/09/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii