Trimite unui prieten Printeaza pagina

ZIUA MONDIALA A SPIROMETRIEI - 14 octombrie 2010

Societatea Romana de Pneumologie celebreaza Ziua Mondiala a Spirometriei. Evenimentul va avea loc, joi 14 octombrie 2010, in cadrul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti.

Bolile pulmonare cronice sunt a patra cauza de mortalitate in lume, conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. De ce sa te expui riscului de a avea o batranete grea si dureroasa din cauza unor maladii tratabile, cand acestea se pot diagnostica printr-un test simplu si nedureros cum este spirometria? In cele 10 minute, cat dureaza un test de spirometrie, 300 de oameni vor deceda din cauza unei boli respiratorii prevenibile.

"Gandeste-te si la plamanii tai! Fa-ti o spirometrie..." este deviza sub care se desfasoara in acest an evenimentele dedicate Zilei Mondiale a Spirometriei.Conferinta va avea loc in cadrul Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti, incepand cu ora 11.00.

07/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii