Trimite unui prieten Printeaza pagina

Vindeca prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!

Un grup de studenti ai Facultatii de Administratie si Management Public - ASE Bucuresti voluntari in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L. (Asociatia Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Leucemii si Anemii grave), doreste sa supuna atentiei publice si mai ales tinerilor asupra nevoilor copiilor mai putin norocosi, privati de seninatatea si bucuriile copilariei de boala necrutatoare numita CANCER.

Bucuresti, 24 mai 2011, incepand cu orele 20.00 in club Dumars avem placerea sa va invitam la BALUL CARITABIL "Fun for Life" pentru a ne distra in scopuri caritabile impreuna cu artisti celebri, trupe de dans si studenti talentati.

De ce? Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distractia unei petreceri cu o serie de cunostinte privind cancerul, leucemia si anemiile grave. Totodata, noi ne propunem sa "deschidem ochii"participantilor asupra legaturilor profunde pe care le avem unii cu altii, legaturi care trebuie protejate. Initiativa acestui bal cat si planul de organizare apartine studentilor.

In fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer. Dintre acestia, doar 30% primesc tratament adecvat.

Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, si se inregistreaza o incidenta de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Statisticile la nivelul Romaniei sunt estimative, intrucat Registrul National de cancer nu functioneaza inca.

Potrivit Asociatiei P.A.V.E.L. ( "Primind Ajutor, Viata Este Luminoas" ), 500 de copii romani sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an, in prezent existand aproximativ 5.000 de pacienti cu boala in evolutie sau remisiune.

In Romania, rata vindecarii de cancer este in medie de 30 - 60%, in functie de specificul bolii.

Daca este depistat la timp si tratat corect, cancerul infantil raspunde mai bine la tratament decat cancerul adultilor.

"Costurile ce implica diagnosticul si tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate si nu sunt intotdeauna subventionate de catre stat, iar nevoile copiilor ce sufera de cancer sunt multiple, osciland de la nevoia de afecțiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare si tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc si consiliere psihologica la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrana si igiena." a declarat Presedintele Asociatiei PAVEL, Olga Cridland.

"Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a usura suferinta acestor." a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociatia PAVEL.

Vindeca prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!

24/05/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii