Trimite unui prieten Printeaza pagina

Viitorul apartine serviciilor medicale de nisa!

Concluzia participantilor la primul eveniment dedicat medicilor-antreprenori din Romania, "Antreprenoriat in servicii medicale de nisa - surse de finantare si modele de afaceri" a fost aceea ca sistemul medical romanesc, ca structura si oferta, se indreapta spre nisare, din ce in ce mai specializata si mai adaptata nevoilor concrete ale pacientilor.

Bucuresti, 19.06.2014 - Aflat in plina expansiune, marcat insa de o multitudine de probleme acute de rezolvat, sistemul medical romanesc are nevoie de o componenta privata puternica. Fie ca alternative la exodul personalului sanitar, fie ca pepiniera de cadre medicale foarte bine pregatite, clinicile si centrele medicale private de nisa contribuie la cresterea calitatii serviciilor medicale si devin un competitor din ce in ce mai puternic al sistemul sanitar de stat, pe specialitatile respective.

Pentru a veni in intampinarea medicilor-antreprenori, BBEvents a organizat in data de 18 iunie conferinta "Antreprenoriat in servicii medicale de nisa - surse de finantare si modele de afaceri", care a reunit fondatori si proprietari de afaceri in domeniul medical, top manageri de centre medicale, medici, studenti, bancheri, specialisti in comunicare si jurnalisti.

Partenerii evenimentului au fost Bancii Transilvania Divizia pentru Medici, Unicredit Leasing IFN, Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din Romania, Cleantech Romania si agentia media Cogep.

Conferinta a fost deschisa de Peter Barta - CEO Fundatia Post Privatizare, antreprenor si expert in mentoring si comunicare antreprenoriala, alaturi de fondatorii a trei clinici medicale de nisa - trei modele de business si, totodata, trei viziuni si stiluri antreprenoriale:

Bogdan Stoian - General Manager Spitalul GynecoLand, Iulian Plescan - Manager Operational Centrele de Excelenta in Cardiologie si Radiologie Interventionala ARES, Dr. Claudia Elena Teodorescu - fondator si owner Donna Medical Center.

"Trebuie sa iesim din aceasta paradigma ca suntem buni la toate. Daca vrem sa facem un lucru bine, trebuie sa fim recunoscuti pentru acel lucru. (...) Viitorul serviciilor medicale in Romania va fi al celor de nisa.", a spus Peter Barta, consultant, CEO al Fundatiei Post-Privatizare.

Pentru a incepe o afacere in domeniul medical ai nevoie de viziune, dar si de o investitie initiala consistenta: "Un business medical sanatos trebuie sa aiba in spate, in afara de un model de business, un vizionar. Asa incepe orice business! (...)

Unui medic, oricat de bine pregatit ar fi, ii va fi foarte greu fara aparatura si mijloacele necesare pentru o medicina de calitate. Dar, de asemenea, exista si reversul: putem avea cel mai performant aparat al timpurilor noastre; daca nu este manipulat si nu are in spate un medic cu o pregatire excelenta, nu va putea niciodata trata un pacient.", considera Bogdan Stoian, GynecoLand.

Dr. Claudia Elena Teodorescu, Donna Medical Center - centru medical specializat pe sanatatea femeii - a povestit despre greutatile pe care le intampina sistemul medical privat: legislatia deficitara, investitia initiala si personalul medical de specialitate. Daca pentru investitie se gasesc solutii financiare, situatia migratiei personalului este din ce in ce mai grava - 9% in Romania comparativ cu media europeana de 2.5%.

"Astazi nu mai poti sa pornesti cu un simplu cabinet fara dotari. Concurenta este extrem de mare, toata lumea are foarte multe aparate ultraperformante, viitorul este super tehnologizat, in concluzie trebuie sa ai inca de la inceput un start puternic. (...)
Ce mai mare provocare consta in formarea echipei de medici, mai ales daca ai nevoie de medici cu experienta, medici ultraspecializati.", explica Dr. Teodorescu.

Iulian Plescan, de la Centrele de Excelenta ARES a explicat mai pe larg motivul acestui exod: "In Romania este greu: nu avem dotari, salariile sunt mici, medicii ne pleaca. Sa plece! Acei tineri sa plece in strainatate, unde sunt centre super-specializate, unde se fac mii de proceduri! Sa fie platiti, sa obtina experienta si sa se intoarca in Romania, foarte important! In momentul acesta Romania nu poate oferi acest sprijin tanarului specialist, fost rezident. Pentru ca salariul este foarte mic si probabil ca dotarile nu ii sunt suficiente pentru a invata rapid. In 3 - 4 ani petrecuti in Franta sau Germania ar invata lucruri pe care aici le-ar invata in mult mai mult timp. Sau poate nu le-ar invata niciodata, pentru ca Romania nu este pregatita sa faca procedurile respective."

Tot de la Iulian Plescan notam un aspect foarte important: medicii-antreprenori trebuie sa puna pe primul loc pacientul si calitatea actului medical: "Profitul companiei nu trebuie sa reprezinte un scop! Scopul este sa vindeci pacienti, profitul este intotdeauna un rezultat! Si el trebuie sa ramana un rezultat la care nu trebuie sa te gandesti decat dupa ani si ani."

Al doilea panel a vizat solutiile de finantare care pot fi oferite pentru un astfel de business si au participat: Andrei Baican - Director Divizia pentru Medici a Bancii Transilvania, Anca Bidian - CEO Kiwi Finance , Dr. Adriana Nae - Senior Relationship Manager UniCredit Leasing si Gabriela Soare - expert accesare fonduri structurale. Au fost acoperite astfel trei surse diferite de finantare - creditul bancar oferit de o banca ce a considerat ca este necesara o divizie specializata pentru a acoperi domeniul medical, o companie de leasing care ofera solutii adaptate segmentului medical, precum si fondurile europene, in cadrul carora vor fi deschise noi linii destinate special acestui sector.

Medicii-antreprenori isi pot finanta afacerile accesand diverse produse financiare oferite de banci si companii financiare nebancare, sau fonduri europene. Intreprinzatorii pot astfel beneficia de consultanta de specialitate, solutii de finantare si consultanta manageriala, pentru a obtine exact solutia financiara de care au nevoie, punand pe primul loc responsabilitatea fata de actul medical.

Anca Bidian, CEO Kiwi Finance, in acest context si de pe pozitia brokerului de credite gata sa ofere solutia financiara potrivita fiecarui segment de clientela, considera ca medicul-antreprenor, mai mult decat orice alta categorie de intreprinzatori, trebuie sa se consulte cu un expert financiar inainte de a decide catre ce fel de sursa de finantare se indreapta pentru afacerea sa.

In incheiere, participantii au aflat de ce comunicarea si promovarea afacerii sunt importante si cum pot fi canale de vanzare si crestere a businessului, de la Oana Cociasu - Managing Partner Medic One si Georgiana Dragomir - Managing Partner Innerlook & Cleantech Romania.
Concluzia: cel mai important lucru atunci cand pornesti la drum ca medic-antreprenor este viziunea si dorinta de a reusi. Iar tendinta in serviciile medicale private din Romania urmeaza natural ceea ce s-a intamplat de mult timp in societatile avansate: supra-nisarea intr-un anumit domeniu. Astfel, ca medic-antreprenor, este foarte posibil sa reusesti performanta in business, poate si excelenta in domeniul respectiv!

# # #

Despre Conferintele Agricole BBEvents

Conferintele medicale BBEvents sunt dedicate antreprenoriatului in serviciile medicale, generaliste si de nisa, care se confrunta cu probleme specifice, mai mari si mai complexe uneori comparativ cu cele din sectorul medical public.

Pe langa problemele iscate din insasi gradul de sanatate, nivel de trai, educatie si perceptiei al populatiei vizavi de actul medical, medicii-antreprenori se confrunta si cu un sistem national legislativ, educational si antreprenorial mai degraba ostil decat favorabil si stimulativ.

Prin seria de conferinte dedicate antreprenoriatului in serviciile medicale ne propunem sa aducem in fata medicilor-antreprenori si a altor persoane din sistem sau din afara acestuia - intreprinzatori, investitori - alternative si solutii care tin strict de business, de la know-how si management, pana la solutii de sustinere pe termen lung a afacerii in sine, atat financiare, cat si fiscale, legislative, de comunicare si imagine, management de personal si vanzare.
http://www.conferintelemedicale1.bb-events.ro/

Despre BigBusinessEvents

BigBusinessEvents este compania care genereaza, prin conceptele diferite, inedite si unice, cadrul sofisticat si elegant pentru noi afaceri si networking de business. Parte dintr-un grup media, de comunicare si evenimente, din care fac parte publicatia online de educatie financiara si antreprenoriala BaniSiInvestitii.ro (in constructie) si compania care ofera servicii integrate de publicitate si imagine Cogep, BigBusinessEvents deruleaza un program complex de evenimente marca proprie, dar si pentru clienti. Formatele, durata si continutul proiectelor derulate de BigBusinessEvents sunt subordonate exclusiv intereselor si nevoilor concrete de business si networking ale participantilor.
www.bb-events.ro

Contact:
Raluca Mihaila, ProjectManager BBEvents
raluca.mihaila@bb-events.ro, 0740.040.407

14.06.2014


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii