Trimite unui prieten Printeaza pagina

Viata dupa moarte

Cea de-a 4-a prelevare de organe din acest an a avut loc, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, in noaptea de duminica spre luni. Echipele de specialisti de la Bucuresti si Cluj, impreuna cu medicii de la Clinica ATI (Anestezie Terapie Intensiva) de la SCJUT, au prelevat ficatul si rinichii de la un pacient, in varsta de 25 de ani, aflat in moarte cerebrala. Ficatul a fost preluat de echipa de la Bucuresti, iar rinichii de cea de la Cluj.

Tanarul, din judetul Arad, victima unui accident rutier, a fost internat la Clinica ATI in data de 1 mai, cu traumatism cranio-cerebral sever, hematom intra cerebral masiv, traumatism toracic forte.

"Tanarul a fost operat in urgenta, s-a indepartat hematomul cerebral, dar pacientul a ramas in coma profunda, ultimul grad si post operator. Toate testele efectuate au relevat faptul ca nu se mai putea face absolut nimic pentru pacient. S-a cerut acordul familiei, mama baiatului a dat dovada de o putere extraordinara si-a dat acordul rapid. Prelevarea organelor a durat pana la ora 4 in aceasta dimineata", spune prof. univ. dr. Dorel Sandesc, Sef Clinica ATI.

2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii