Trimite unui prieten Printeaza pagina

Un omagiu adus creatorului cardiologiei romanesti

Academician C.C. Iliescu - Parintele cardiologiei romanesti

Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C Iliescu" are placerea de a va invita la o manifestare solemna: dezvelirea bustului Prof. dr. C.C Iliescu in fata cladirii Spitalului Fundeni, ce adaposteste, printre alte clinici si Institutul de Urgente si Boli Cardiovasculare cu acelasi nume. Evenimentul se desfasoara la initiativa Prof. univ. dr. Eduard Apetrei, cu sprijinul Prof. univ. dr. Cezar Macarie, managerul Institutului de Urgente si Boli Cardiovasculare.

Prof. dr. C.C Iliescu a fost una dintre personalitatile care a reusit sa vina in sprijinul oamenilor prin valorificarea cunostintelor dobandite in anii de studiu la una dintre cele mai importante scoli de profil din Anglia, University College Hospital. Activitatea sa profesionala a fost una prolifica si s-a concretizat prin crearea specialitatii de cardiologie si a scolii de cardiologie din Romania. Prof. dr. C.C. Iliescu a fost fondatorul ASCAR (Asistenta Cardiacilor), o institutie unica in lume la acea vreme. Totodata Prof.dr. C.C. Iliescu a fost si primul profesor de cardiologie din Romania si membru al Academiei Romane.

Personalitatea sa carismatica, spiritul dinamic si eforturile pe care acesta le-a intreprins pentru dezvoltarea cardiologiei romanesti vor fi omagiate prin dezvelirea unui bust care sa simbolizeze recunostinta celor care au avut sansa de a invata de la Prof. dr. C.C. Iliescu, dar si pentru tinerii cardiologi care isi pot reaminti, astfel, de personalitati care au marcat domeniul in care acestia au ales sa se dedice.

Evenimentul a avut loc, luni, 15 noiembrie la ora 12:00 in fata cladirii Spitalului Fundeni.

16/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii