Trimite unui prieten Printeaza pagina

Un numar de 184.489 persoane au fost vaccinate impotriva gripei de sezon

Un numar de 184.489 persoane au fost vaccinate impotriva gripei de sezon, in prima saptamana de la demarea campaniei de vaccinare antigripala gratuita a Ministerului Sanatatii.

Peste 84 000 (45.6%) dintre acestea sunt persoane cu varsta peste 65 ani.

De asemenea, conform raportarilor Centrului National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, in prima saptamana a lunii noiembrie nu s-au inregistrat cazuri de gripa, iar numarul infectiilor respiratorii acute raportate se inscrie in limite normale. Au fost inregistrate 81 722 infectii respiratorii acute si pneumonii, dintre care doar 5222 au necesitat internare.

Campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii impotriva gripei de sezon a inceput la 1 noiembrie 2010 si vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

In 2010, Ministerul Sanatatii va utiliza un numar de 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Sunt vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, conform recomandarilor OMS si ECDC. Ca in fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si in unitati sanitare cu paturi.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu schimbari frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena si sa se vaccineze antigripal.

12/11/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii