Trimite unui prieten Printeaza pagina

Ultima dintre cele 5 unitati sanitare din judetul Mehedinti, Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin

Ultima dintre cele 5 unitati sanitare din judetul Mehedinti, Spitalul Judetean Drobeta Turnu Severin, a fost transferata catre Consiliul Judetean.

Dupa Bucuresti, Prahova, Neamt, Bihor, Cluj, Hunedoara, Satu-Mare si Salaj, Mehedinti este cel de-al 9-lea judet unde a fost finalizat procesul de descentralizare.

"Vom sprijini autoritatile sanitare si dupa ce preiau spitalele. La cererea acestora vom da aviz favorabil pentru modificarea structurilor spitalelor ori de cate ori va fi necesar, astfel incat unitatile sanitare sa reinceapa sa devina eficiente", a declarat ministrul CSEKE Attila la ceremonia organizata de catre autoritatile mehedintene.

Peste 62% dintre unitatile sanitare au fost preluate deja de catre autoritatile locale din teritoriu. Din cele 373 spitale s-a finalizat transferul unui numar de 232. Procesul continua si saptamana viitoare.

Maine, ministrul Sanatatii CSEKE Attila se va afla la Sibiu, unde va asista la descentralizarea spitalelor din acest judet. De asemenea, ministrul va inmana autoritatilor contractul de finantare, prin programul Bancii Mondiale, in valoare de peste 4 milioane de euro pentru reabilitarea sectiei de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Judetean, unitate care va fi preluata maine de consiliul judetean.

11/07/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii