Trimite unui prieten Printeaza pagina

UPDATE / Caravana GeneratiaS se amana din cauza grevei generale

Caravana educationala de film pe teme de sanatate a incheiat cea de a doua saptamana de proiectii, la Timisoara. 500 de tineri au participat la evenimentele care au avut loc ieri la Colegiul National de Arta "Ion Vidu" si la Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes". Organizatorii si ONG-urile partenere (ARAS, Salvati Copiii, Asociatia Charity Gift si Asociatia Nutritie si Sanatate) au discutat liber cu acestia despre importanta adoptarii unui regim de viata sanatos, despre pericolul contaminarii cu HIV/SIDA, despre tuberculoza si despre importanta voluntariatului in dezvoltarea personala. Si de aceasta data, caravana a fost insotita de voluntari, studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.

Tinerii au vizionat "Kung Fu Panda", "Juno" si "Blood Lines". Asociatia Charity Gift a vorbit despre importanta actiunilor de voluntariat atat pentru dezvoltarea personala, cat si pentru gradul de implicare in comunitate si pentru dobandirea experientei necesara pentru angajare. CharityGift.ro este primul magazin online din Romania cu profil caritabil, in cadrul caruia toate produsele contin o donatie catre unul dintre cele peste 60 de ONG-uri partenere. Proiectul functioneaza pe baza de voluntariat.

Lista filmelor propuse pentru proiectii contine atat filme documentare, cat si filme artistice, difuzarea lor urmand a fi programata in functie de grupele de varsta targetate. Cateva dintre cele mai cunoscute sunt: "Juno", pentru elevii de liceu, "Kung Fu Panda" pentru clasele I-VIII, "Blood Lines" si "Philadelphia" pentru studenti.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despresanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune saajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

Evenimentul este organizat cu sprijinul: StudentBank powered by Raiffeisen Bank, Farmaciile Dona, Roche, Abbott, MSD, BMS, Biofarm, Bayer.

Caravana se va incheia in perioada imediat urmatoare la Iasi. Din cauza grevei anuntate pentru ziua de luni, 31 mai, organizatorii se vad nevoiti sa amane evenimentul. Datele si locatiile exacte de desfasurare din Iasi vor fi anuntate in timp util.

2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii