Trimite unui prieten Printeaza pagina

Tu chiar stii ce consumi in fiecare zi?

Nevoiti sa facem fata ritmului alert al vietii contemporane, am adoptat cultura occidentala a alimentatiei de tip fast-food. Romanii au renuntat la gatitul in casa, in detrimentul consumului produselor semipreparate, bogate in conservanti si aditivi alimentari, daunatoare sanatații organismului. Acest stil nou de viata a condus la cresterea incidentei afectiunilor cardiovasculare, a diabetului, a afectiunilor gastro-intestinale, dar si la o prevalenta crescuta a obezitatii. Conferinta sustinuta cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei din 16 octombrie 2010, isi doreste sa traga un semnal de alarma asupra problemelor alimentare ale romanilor si sa ofere sfaturi despre ce ar trebui sa consumam pentru o viata sanatoasa.

Cum influenteaza alimentatia, sanatatea corpului nostru? Unul din speakerii invitati la acest eveniment, prof.univ.dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare și unul dintre cei mai reputați nutritioniști din Romania, va aborda subiectul alimentatiei la romani. Prof.univ.dr. Eduard Apetrei, reputat cardiolog, Vicepresedintele Academiei de Stiinte Medicale din Romania va discuta despre bolile cardiovasculare si prof.univ.dr. Constantin-Ionescu Tirgoviste, membru al Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, "Nicolae Paulescu" va aborda subiectul "Diabetul, din prisma impactului alimentatiei nesanatoase". Un alt subiect destul de controversat in randul specialistilor nutritionisti, care va fi dezbatut in cadrul acestui eveniment, este rolul painii in alimentatia romanilor.

De asemenea, conferinta de Ziua Mondiala a Alimentatiei isi propune sa ofere solutii la problemele de alimentatie cu care romanii se confrunta. Cu ajutorul invitatilor de la acest eveniment, se va incerca sintetizarea recomandarilor in materie de alimentatie echilibrata pentru un corp sanatos.

Acest eveniment se adreseaza persoanelor interesate de subiectul alimentatiei sanatoase, dispuse sa isi schimbe obisnuintele alimentare si sa investeasca in produse sanatoase.

Conferinta de Ziua Mondiala a Alimentatiei este un eveniment sustinut de Dobrogea-Benecol, expert in reducerea colesterolului. Painea Dobrogea-Benecol este un produs functional marca Dobrogea Grup, unul dintre principalii producatori din industria de morarit-panificație din Romania. Dobrogea Benecol este o paine de secara cu esteri de stanoli din plante cu efect garantat clinic in reducerea colesterolului. Acest produs este recomandat persoanelor care sufera de diabet, celor cu probleme cardiovasculare, celor cu hipercolesterolemie familiala, dar si celor care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa.

07/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii