Trimite unui prieten Printeaza pagina

Traditie si inovatie in abordarea afectiunilor hepatice

A inceput prima editie a GastroFest, un simpozion academic dedicat cercetarii si expunerii unor lucrari stiintifice de top care au ca subiect afectiunile hepatice.

Prima editie a GastroFest se bucura de prezenta a peste 280 de medici si se doreste a fi un eveniment de traditie care sa imbine caracterul stiintific al simpozionului, cu latura umana, emotionala pentru o mai buna consolidare a relatiei medic-pacient. De altfel, si mesajul de bun venit al Norinei Gavan, Country Manager, Worwag Pharma Romania subliniaza entuziasmul ce a stat la baza organizarii acestui eveniment care are si scopul de "a ne induce un sentiment placut, de buna-dispozitie".

Toate prezentarile speakerilor care iau parte la prima editie a GastroFest au la baza studii efectuate in tratamentul afectiunilor hepatice, oferind si o alternativa pentru diagnosticarea si gestionarea lor eficienta. Cum se pune corect un diagnostic?, Unde gresesc clinicienii cand prescriu medicamentele?, Ce implicatii poate avea agravarea unei boli hepatice?, Cum interfereaza afectiunile hepatice cu alte boli? Sunt doar cateva dintre intrebarile la care invitatii GastroFest au oferit raspunsuri.

"A intelege un pacient este obligatia unui medic bun" a subliniat prof. dr. Amorin Popa, de la Universitatea de Medicina din Oradea.

In ceea ce priveste bolile ficatului, in lucrarea "Steatoza hepatica non-alcoolica la pacientul cu sindrom metabolic si sau diabet zaharat", prof. dr. Amorin Popa a precizat ca "ficatul gras este cea mai frecventa boala cronica de ficat din patologia umana si prima noua boala descrisa a secolului XXI. 90% din copiii cu ficat gras sunt obezi sau supraponderali, care mai tarziu vor dezvolta afectiuni hepatice grave".

Ficatul gras nu este singura boala care afecteaza sistemul digestiv. Deficitul de magneziu este prezent la toate varstele, cu toate acestea este subdiagnosticat in Romania, cei mai multi pacienti fiind trimisi de la un medic la altul. "Toti traim apriori la limita unui deficit de magneziu, cele mai frecvente cauze fiind stresul (fizic, psihic, biologic)", a subliniat conf. dr. Paul Porr, medic primar medicina interna si gastroenterologie, Universitatea de Medicina Sibiu. Domnia lui a vorbit despre "Magneziul in patologia de tract digestiv".

Printre alte teme prezentate la simpozionul GastroFest amintim si "Pierderile de fier pe tract digestiv" (sustinuta de prof. dr. Mircea Diculescu, Universitatea de Medicina si Farmacie, Bucuresti), dar si "Tratamentul hipertensiunii portale in ciroza" (sustinuta de conf. dr. Paula Szanto, de la Universitatea de Medicina si Farmacie, Cluj).

Invitatul special al GastroFest este prof. dr. Josef Holoman de la Universitatea de Medicina din Bratislava, Slovacia. Prezentarea domniei sale "Hepatica - standardizare si indicatori rationali" a atras atentia tuturor invitatilor la eveniment. Prof. dr. Josef Holoman a precizat ca este onoranta invitatia pe care compania Worwag Pharma i-a adresat-o, de a participa la eveniment si a subliniat importanta cruciala de a folosi ca hepatoprotectoare, produse standardizate, controlate farmacologic si in doze recomandate si sustinute de studii clinice.

Lucrarea domniei sale a evidentiat importanta silimarinei, sub forma de extract standardizat din fruct de ciulini albi, cu eficienta deja dovedita in tratamentul afectiunilor hepatice. Efectul antiviral al extractului standardizat de silimarina poate fi comparat cu o forta a naturii.

Valorificarea efectelor benefice pe care natura ni le poate oferi, deschiderea spre noi oportunitati si metode de tratament sunt principiile pe care compania Worwag Pharma le aplica in lansarea pe piata a medicamentelor, si ale caror indicatii farmaceutice sunt oferite drept exemplu de specialistii prezenti la eveniment.

Si cum fiecare meserie are nevoie si de o abordare umana, GastroFest respecta acest principiu, continuand cu o prelegere despre interactiunea diferitelor tipologii de personalitate si rolul acesteia in activitatea medicului.

GastroFest este un eveniment organizat de reprezentanta din Romania a companiei Worwag Pharma. Evenimentul este organizat sub umbrela Societatatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie.

15/10/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii