Trimite unui prieten Printeaza pagina

Timisorenii pot primi ajutor medical in timpul caniculei, in puncte special amenajate de DSP

Au fost stabilite 6 (sase) locuri , 5 In Timisoara si 1 in Lugoj, unde vor functiona puncte de prim ajutor pentru populatie, in perioada cu temperaturi caniculare. Punctele vor fi activate in situatiile in care Timisul intra sub incidenta codurilor galben sau portocaliu, respectiv temeperaturi de peste 35 de grade.

Amplasamentele sint stabilite in incinta urmatoarelor cladiri: Opera, Posta Mare, Agentia judeteana pt. ocuparea fortei de munca, Policlinica "Vacarescu", Policlinica "Dacia" iar in Lugoj, in incinta Casei de Cultura. In intervalul orar 10-17, in aceste puncte va fi un cadru medical care va acorda primul ajutor, va apela ambulanta in situatii de urgenta si va fi distribuita apa pentru consum.

Medicii recomanda persoanelor cu afectiuni cronice, celor in virsta si copiilor sa evite deplasarea prin soare dupa ora 10, populatia este sfatuita sa consume multe lichide, fructe, legume, sa poarte palarii de soare si imbracaminte usoara si de culori deschise.

2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii