Trimite unui prieten Printeaza pagina

Timisoara, inima mea

Cluburile de servicii Rotary si Lions din Timisoara isi unesc fortele si resursele pentru cresterea calitatii vietii timisorenilor.

In premiera nationala, cele trei Cluburi Rotary si cele patru Cluburi Lions din Timisoara au semnat acordul de constituire al Aliantei Rotary-Lyons pentru Timisoara cu scopul de a-si uni eforturile in proiecte comune pentru cresterea calitatii vietii timisorenilor si consolidarea profilului Timisoarei ca centru european de civilizatie.

Rotarienii si Lionesii timisoreni isi propun ca prim proiect comun sustinerea initiativei a trei fundatii timisorene, Fundatia Romana a Inimii, Fundatia FAPTE si Fundatia FACT concretizata in proiectul "Timisoara - inima mea". Acesta consta in conceperea si implementarea de campanii de educare a timisorenilor privind prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare. Studiile recente arata ca aceste boli sunt cele cu cel mai mare grad de morbiditate si de mortalitate din lume, iar astfel de campanii cresc semnificativ speranta de viata a populatiei.

Obiectivele acestui proiect sunt:

  • educarea timisorenilor privind un stil de viata sanatos (renuntarea la fumat, alimentatie sanatoasa si practicarea sportului)
  • informari despre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare si importanta prezentarii la medic in vederea diagnosticului precoce
  • implicarea activa a fortelor reprezentative din domeniul educativ, medical, administrativ, economic si cultural

Primele actiuni ale Proiectului "Timisoara - inima mea" se vor concretiza in doua manifestari sportive (Crosul Olimpic Timisoara - mai 2010 si Crosul National Olimpic Timisoara - iunie 2010) si un concert (in colaborare cu Filarmonica Banatul si Fundatia Academica Culturala Timisoara). Actiunile ulterioare vor viza informarea timisorenilor si promovarea produselor, serviciilor si companiilor care ajuta timisorenii pentru adoptarea unui stil de viata sanatos.

Membrii Rotary si Lions timisoreni, lideri in afaceri si in profesiile lor, care promoveaza standarde etice si profesionale inalte, sunt mandri sa se puna in slujba timisorenilor si sa-si aduca contributia la cresterea calitatii vietii concetatenilor lor.

13/04/2010
Sursa: Televiziunea-medicala.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii