Trimite unui prieten Printeaza pagina

Tehnologia TrueForm - Perfectiune optica pentru fiecare

Tehnologia TrueForm - Perfectiune optica pentru fiecare sIn prezent, tehnologia FreeForm nu mai reprezinta standardul de precizie in privinta prelucrarii lentilelor. Posibilitatea tehnica pentru prelucrarea exacta a suprafetei unei lentile de forma complexa, cu reprezentarea lentilelor in mii de puncte de suprafata si cu taiere multidimensionala a revolutionat prelucrarea lentilelor progresive individuale premium. Hoya si-a extins recent gama de lentile progresive cu un nou segment de produse care are la baza tehnologia inovatoare TrueForm, care aplica principiile FreeForm, venind insa cu un plus de beneficii.

Tehnologia FreeForm


Lentile progresive conventionale vs Lentile progresive FreeForm

Lentilele de ochelari progresive conventionale sunt concepute pentru un ochi static, imobil. Atunci cand ochii se afla in miscare, se modifica directia privirii catre zona periferica a lentilelor simple cu focalizare si apar diferite erori optice.

Efectul prismatic nu poate fi corectat sau impus, fiind, printre altele, responsabil de faptul ca persoanele care poarta ochelari pentru hipermetropie au un camp vizual mai limitat decat cele care sufera de miopie. In orice caz, din cauza directiilor diferite ale privirii, erorile pot aparea si ca urmare a astigmatismului si abaterilor medii. Acestea depind de geometria lentilei, de capacitatea lentilei, de distanta fata de obiect si de unghiul deschiderii. Discutam despre o eroare cauzata de astigmatism atunci cand un punct care nu mai genereaza o raza formeaza un punct in planul imaginii. Acest fenomen nu are cauzalitate in ametropia astigmatica a ochiului. In situatia unei erori generata de forta, capacitatea optica si cea medie, intr-un punct definit al lentilelor, nu mai au valoarea prescrisa. Cumuland ambele erori, lentilele conventionale nu mai pot corecta in totalitate vederea periferica.

Calitatea imaginii lentilelor conventionale progresive poate fi imbunatatita prin aplicarea formulelor de calcul si procedurilor de prelucrare FreeForm, reducand, in acelasi timp, si erorile din zona periferica.

In termeni generali, FreeForm se reduce la tehnicile de prelucrare. Cu un aparat de taiat FreeForm destul de simplu, o suprafata sferica sau torica poate fi prelucrata si poate fi slefuita cu instrumente cu raze fixe.

Beneficiile tehnologiei FreeForm

 • Complet adaptate si personalizate in functie de fiecare purtator
 • Nu prezinta distorsiuni si ofera o vedere naturala perfect echilibrata pentru toate distantele si in toate directiile
 • Prezinta o zona intermediara larga
 • Interactiune usoara si lina intre aproape si departe
 • Sentiment de confort si siguranta pe tot parcursul zilei datorita Balanced View Control.

Minusul tehnologiei FreeForm

Cu toate beneficiile mentionate mai sus, nici o suprafata complexa nu poate fi slefuita aplicand tehnologia FreeForm. De aceea, Hoya a creat TrueForm - o tehnologie pe baza FreeForm, care corecteaza acest minus.


Tehnologia TrueForm - Perfectiune optica pentru fiecare

Prin intermediul tehnologiei TrueForm, Hoya aplica principiile Freeform design-urilor existente. Prin aplicarea corectiei suplimentare a aberatiilor in fiecare directie a privirii, sustinuta de asferizarea suprafetei posterioare, performanta vizuala a lentilei este optimizata individual pentru fiecare prescriptie in parte.

Beneficii TrueForm:

 • Performanta dovedita, design fiabil de inalta calitate
 • Precizie la nivel de pixel
 • Performanta vizuala optima pentru fiecare prescriptie in parte
 • Nivel inalt de satisfactie si adaptare

Gama de lentile progresive TrueForm

 • Hoyalux Summit Pro TrueForm: vedere clara pentru toate distantele
 • Hoyalux Summit CD TrueForm: aspect modern si confort maxim
 • Amplitude TrueForm: design accesibil

Pana pe 31 mai 2016, ai 25% reducere la fiecare pereche de lentile HOYA ce beneficiaza de tehnologia iD FreeForm si TrueForm - lentile monofocale, lentile pentru interior, lentile progresive.

www.hoya.ro/tehnologia design-ului

www.hoya.ro/lentile progresive


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii