Trimite unui prieten Printeaza pagina

Spitale din Covasna, predate autoritatilor locale

In prezenta ministrului Sanatatii, CSEKE Attila s-au semnat luni dupa-amiaza la Sfantu Gheorghe protocoalele de predare-primire a spitalelor din judetul Covasna. Astfel, managementul Spitalului Judetean Fogolyan Kristof a trecut la Consiliul Judetean Covasna, respectiv, cel al spitalelor oraselor Targu Secuiesc si Covasna au trecut la autoritatile locale.

"Sistemul centralizat de pana acum a creat probleme atat la nivel local, cat si la nivel central: 435 de spitale nu pot fi coordonate din Bucuresti. Predarea spitalelor este in interesul comunitatii locale, pentru ca dezvoltarea institutiilor va putea urmari tot mai mult nevoile locale" - a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila la evenimentul din 28 iunie, amintindu-le autoritatilor ca ei sunt cei care pot accesa fonduri europene, asigurand dezvoltarea serviciilor medicale.

Ministrul a amintit ca pachetul legislativ permite incheierea unor contracte civile cu medici si asistenti, asigurand astfel personalul necesar.

Reprezentantii autoritatilor locale si-au exprimat convingerea ca din aceasta predare-preluare cetatenii au cel mai mult de castigat: orice problema din spital se va putea rezolva la nivel local. Astfel nu doar problemele ci si solutiile vor fi mai aproape de cetateni.

29/06/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii