Trimite unui prieten Printeaza pagina

Specialistii oftalmologi romani au reprezentat Europa la "Highlights in Ophthalmology"

Bucuresti, 10 iunie 2011 - O echipa formata din medicii chirurgi de elita ai Centrului oftalmologic Oculus, Ozana si Cristian Moraru, a fost invitata recent sa sustina o sesiune de lucrari stiintifice, in Arabia Saudita, in cadrul Conferintei "Highlights in Ophthalmology" - o traditionala si influenta conferinta a lumii oftalmologice arabe. La conferinta au participat oftalmologi din Arabia Saudita, Egipt, Yemen, India, Pakistan, Siria, cei doi chirurgi oftalmologi romani fiind singurii invitati din Europa la acest eveniment de referinta stiintifica.

Temele dezbatute de cei doi reputati chirurgi romani, doctor primar oftalmolog Cristian Moraru si doctor specialist oftalmolog Ozana Moraru, au vizat evolutiile de ultima ora in domeniul chirurgiei cataractei si al chirurgiei refractive, precum: facoemulsificarea in cazurile cele mai complicate, lentilele refractive Artisan in miopia avansata, chirurgia cataractei la ochii cu transplant de cornee, noi directii in chirurgia cataractei prin micro-incizie etc.

Expertiza profesionala si contributia stiintifica a doctorilor Ozana si Cristian Moraru a constituit unul dintre reperele de valoare ale evenimentului din Arabia Saudita, la care acestia sunt invitati permanent.

Despre Oculus:

Infiintat in 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinica de microchirurgie oculara din Romania si cea mai mare clinica oftalmologica privata din tara, atat ca personal, numarand 57 de angajati, cat si prin amploarea serviciilor medicale (consultatii si operatii): 8 cabinete in care sunt consultati si tratati zilnic in medie 200-250 pacienti, doua sali cu trei mese operatorii, efectuandu-se aproximativ 550-650 operatii pe luna. Clinica ofera servicii acoperind aproape intreaga gama de specialitati medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractiva, chirurgia dezlipirii de retina si tratamente laser pentru afectiuni vitro-retiniene.

Profile chirurgi

Dr. Cristian Moraru
Dr. primar oftalmolog Cristian Moraru detine numeroase specializari pe operatii de pol anterior si de chirurgie refractiva in clinici oftalmologice din SUA, Austria, Olanda, Israel, Germania, Grecia (dupa 1990). Membru al Academiei Americane de Oftalmologie, membru al Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva, membru al Societati Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva, membru fondator si vicepresedinte al Societatii Romane de Cataracta si Chirurgie Refractiva. Participa regulat la congrese internationale de referinta precum (selectiv):

  • 2009, A.S.C.R.S.C. - San Francisco
  • 2010, A.S.C.R.S.C. - Boston
  • 2010, E.S.C.R.S.C. - Paris

De-a lungul carierei a realizat aprox. 35.000 de operatii de cataracta, peste 25.000 fiind realizate cu implant de cristalin artificial. Activitate stiintifica: numeroase lucrari si comunicari la congrese interne si internationale legate de chirurgia cataractei, chirurgia si tratamentul glaucomului, chirurgie refractiva, transplant cornee si interventii chirurgicale complexe.

Dr Ozana Moraru

Dr Ozana Moraru este invitata frecvent la manifestarile medicale in domeniu, pe plan international, pentru a face prezentari ale tehnicilor originale pe care le aplica in mod curent in clinica Oculus, precum si pentru a face demonstratii live, operand pacienti cu probleme oftalmologice foarte grave, in fata elitei medicale internationale.

Palmares

  • numeroase cursuri (peste 50) in domeniul chirurgiei refractive si cataractei la congresele SOE, ESCRS si ASCRS in ultimii 15 ani
  • membru al Societatii Americane de Cataracta si Chirurgie Refractiva (ASCRS)
  • membru al Academiei Americane de Oftalmologie (AAO)
  • membru al Societatii Europene de Cataracta si chirurgie Refractiva (ESCRS)
  • peste 22.000 de operatii de cataracta, dintre care aprox. 20.000 realizate prin facoemulsificare, inca din 1997, cu implant de cristalin artificial foldabil
  • in ultimii 5 ani, aprox. 250 de operatii de cataracta pe luna
  • din 2006 - aprox. 1.000 implante refractive

Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii