Trimite unui prieten Printeaza pagina

Solutii pentru tratamentul infectiilor din sfera oro-maxilo-faciala

Solutii pentru tratamentul infectiilor din sfera oro-maxilo-faciala, tema de interes la cea de-a patra Intalnire Mondiala a Ortodontilor Francofoni.

Specialisti in ortodontie din peste 30 de tari francofone au prezentat cele mai noi tehnici si tratamente din sfera oro-maxilo-faciala la cea de-a patra intalnire internationala a specialitatii, eveniment ce a avut loc zilele trecute la Bucuresti. Conferinta a fost organizata de Asociatia Romana de Ortodontie si Societatea Nationala de Ortopedie Dento-Faciala, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si Societatea Francofona de Ortodontie.

In prima zi a Intalnirii Mondiale a Ortodontilor Francofoni, viitorii ortodonti, studenti ai Facultatii de Medicina Dentara Bucuresti, dar si de la alte universitati din spatiul francofon, au beneficiat, in cadrul unui proiect cu finantare europeana, de un curs gratuit sustinut de nume mari ale ortodontiei precum Prof. Andre J. Horn, Presedinte al Societatii Franceze de Ortopedie Dento-faciala, sau Prof Alain Latrou, profesor in cadrul Universitatii Descartes Paris.

Urmatoarele zile ale conferintei au adus in prim-plan noutatile din domeniul ortodontiei, temele alese pentru aceasta intalnire starnind un real interes printre participantii de marca prezenti in sala. Astfel, evenimentul cu participare internationala a inclus module stiintifice care acopera subiecte de mare actualitate, unde progresele au fost deosebite, precum: "Asimetriile si situatiile de colaborare dintre ortodont si chirurg", tema condusa de Prof. Dr. Alexandru Bucur, "Caninul inclus, o provocare pentru ortodontie, si cele mai noi tehnici de tratament" sau "Tratamentele interdisciplinare".

Printre aceste subiecte deosebit de interesante s-a numarat si cel dedicat terapiei infectiilor din sfera oro-maxilo-faciala. In cadrul prezentarii branduita de Antibiotice Iasi, "Managementul infectiilor odontogene", s-a pus in discutie problema rezistentei bacteriene si oportunitatea terapiei cu antibiotic, prin evaluarea factorilor de risc ai rezistentei si diagnosticul afectiunii. Tematica de mare actualitate, utilizarea antibioticelor in terapia infectiilor din sfera oro-maxilo-faciala se doreste a fi un subiect de traditie in cadrul intalnirilor internationale a specialistilor in medicina dentara.

Confruntati din ce in ce mai des cu astfel de cazuri, specialistii prezenti la Intalnirea Mondiala a Ortodontilor Francofoni s-au declarat extrem de multumiti de calitatea expunerilor stiintifice, noutatile din domeniu fiindu-le de un real folos in practica medicala de zi cu zi.

De altfel, conform presedintelui Intalnirii, Prof. Dr. Dragos Stanciu, decanul facultatii de medicina Dentara Bucuresti, evenimentul a avut ca obiectiv principal "dezvoltarea durabila a specialitatii de ortodontie si ridicarea nivelului profesional pentru colegii de breasla din Romania, dar si din celelalte tari participante".

15/09/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii