Trimite unui prieten Printeaza pagina

Serviciile de ambulanta la control

Ministerul Sanatatii a inceput la sfarsitul lunii august a.c., o serie de verificari la serviciile de ambulanta din 18 judete ale tarii, dupa ce, intr-o ampla analiza asupra activitatii acestora, au existat mai multe suspiciuni de nereguli.

Primele rapoarte de control au fost finalizate in cazul serviciilor de ambulanta din judetele Tulcea si Salaj.

In ambele cazuri au fost identificate mai multe neconcordante intre datele inregistrate in sistemul unic de urgenta 112 si raportarile serviciilor de ambulanta. Mai mult, au fost descoperite nereguli la decontarea de combustibil, raportari false in care au fost utilizate nume false pentru care au fost decontate servicii, nereguli in aplicarea legislatiei, precum si alte abateri.

Urmare a acestora, echipa de control a MS a propus organizarea comisiilor de disciplina pentru contabilii -sefi, sefii de achizitii si directorii tehnici si analizarea contractelor de management a managerilor de ambulanta.

Ambele rapoarte de control urmeaza ca, in cursul acestei saptamani, sa fie inaintate catre organele abilitate.

Controalele MS la serviciile de ambulanta vor continua. De asemenea, vor incepe si o serie de verificari la unitati de primiri urgente unde exista suspiciuni in utilizarea fondurilor alocate de la bugetul de stat si respectarea legislatiei in vigoare.

Lista judetelor va fi anuntata numai dupa finalizarea raportelor de control.

02/11/2010 Ministerul Sanatatii
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii