Trimite unui prieten Printeaza pagina

"Saptamana Creierului" (Brain Awareness Week) celebrata intre 14-20 martie

"Saptamana Creierului" va fi lansata vineri, 11 martie, ora 15, in Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" (Bdul. Eroii Sanitari nr. 8)

"Saptamana Creierului" este organizata anual in intreaga luma la initiativa Fundatiei Dana pentru cercetarea creierului, in parteneriat cu organizatii si institutii din peste 82 de tari. Tema "Saptamanii Creierului" din acest an este "Creierul in lumea virtuala - de la dependenta de retele sociale la terapii virtuale".

In Bucuresti, "Saptamana Creierului" este organizata de Societatea Nationala de Neurostiinte (www.snn.ro) in parteneriat cu Grupul Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica (http://www.soms-cduniv.org ), Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Ecologice, Scientific American Mind Romania - Psihologia Azi si Reteaua Info-Sanatate.

Principalele evenimente cuprinse in "Sapatamana Creierului" sunt:

- Vineri, 11 martie, ora 15: Prelegerea cu tema "Creierul uman, centru sau punct de sprijin al universului nostru" sustinuta de: Acad. C. Balaceanu-Stolnici, Prof. univ. D. Constantin-Dulcan, Prof. univ. Al. Mironov, Prof. univ. A. Restian, Prof. asoc. M. Moldovan, Dr. O. Brazdau, Prof. univ. L. Zagrean,
Locatie: Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina, Bd. Eroii Sanitari nr. 8.

- Vineri,11 martie, ora 17: Workshop despre "Explorarea ciberspatiului cu metodele neurostiintei" organizat de Prof. Asoc. Mihai Moldovan
Locatie: Amfiteatrul Mare al Facultatii de Medicina, Bd. Eroii Sanitari nr. 8.

- Luni 14 martie, orele 14-16: Workshop "Hipnoza si starile speciale de constienta", organizat de Dr. Ovidiu Brazdau, Facultatea de Psihologie a Universitatii Ecologice din Bucuresti.
Locatie: Universitatea Ecologica, Bd. Vasile Milea nr. 1G

- Vineri, 18 martie, orele 15-18: Competitie de comunicari stiintifice studentesti cu tema "Utilitatea terapeutica a lumii virtuale".
Locatie: Universitatea Ecologica, Bd. Vasile Milea nr. 1G

Sunt invitati la manifestarile din "Saptamana Creierului" toti cei interesati de stadiul actual al cunoasterii stiintifice privind functiile creierului. Intrarea este libera.
Alte detalii privind "Brain Awareness Week" sunt disponibile la tel. 021 312 08 80.

Informatii suplimentare
INFO-SANATATE. Reteaua nationala de informare si promovare in centrele de sanatate
Bucuresti, Casa Presei Libere, Corp C1, Et. 3, Cam. 311-313

09/03/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii