Trimite unui prieten Printeaza pagina

S-a lansat campania de sensibilizare "Doneaza Sange"

Untitled Document

Reteaua Info-Sanatate si Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange, impreuna cu Farmaciile Dona a lansat campania de sensibilizare "Doneaza sange!".

Campania se va desfasura pe tot parcursul anului 2011 in institutii medicale, spitale si clinici private partenere Retelei Info-Sanatate.

"Reteaua Info-Sanatate pune la dispozitia campaniei 250 de spatii de afisaj in spitalele si clinicile medicale private din Romania, precum si spatii de promovare in publicatiile Info-Sanatate: Ziarul Info-Sanatate, Ziarul Medicina de Familie, revista Scientific American Mind Romania - Psihologia Azi. Cred ca donarea de sange este o actiune civica, nu un gest umanitar, si sper sa contribuim prin aceasta campanie la dezvoltarea simtului civic al romanilor. Stiu ca se va realiza in pasi mici, dar orice pas inainte ne duce mai aproape de civilizatia europeana pe care cu totii ne-o dorim si in Romania.", a declarat lect. univ. dr. Ovidiu Brazdau, manager Reteaua Info-Sanatate.

"Incercati sa va imaginati un doctor cu mainile legate. Aceasta este o situatie cu care ne confruntam adesea: inaintea unei operatii chirurgul se intreaba daca are sangele necesar acelei interventii. In cazul unei operatii programate, Centrele de Transfuzie pot strange si trimite pungile de sange necesare, dar in urgente acest lucru devine imposibil. Uneori, daca un pacient are o grupa rara, este greu de gasit sangele pentru operatie, chiar daca se stie din timp ziua operatiei.

In lume, se doneaza 80 de milioane de unitati de sange anual, dar nevoia de sange este mult mai mare. Numarul donatorilor voluntari din cadrul Fundatiei Donatorilor Benevoli de Sange este de 800 de persoane. La nivel de tara insa sunt mult mai multi donatori voluntari. Donarea de sange este expresia concentrata a generozitatii si altruismului. In majoritatea tarilor europene, donarea de sange este o traditie si a fi donator este o mandrie. Donarea nu doare, e sigura si salveaza viata cuiva!", a declarat psiholog Antoaneta Bugner, presedinte Fundatia Donatorilor Benevoli de Sange.

Poze cu afisele campaniei sunt disponibile la adresa de facebook: http://www.facebook.com/InfoSanatate?sk=wall.

Despre Reteaua Info-Sanatate

Reteaua Info-Sanatate este un proiect realizat de Asociatia Info-Sanatate si dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Colegiul Medicilor din Romania, Societatea Nationala de Medicina Familiei si Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Reteaua Info-Sanatate este lider de piata la comunicarea in spitale si clinici medicale private. In prezent, Reteaua este activa in peste 450 de spitale si clinici private, din 100 de orase din Romania, cu Puncte de informare, Indoor TV si Panouri de afisaj amplasate in salile de asteptare ale spitalelor si clinicilor. Traficul lunar prin locatiile Info-Sanatate este de peste 2.500.000 de persoane lunar.

Serviciile si produsele oferite de Reteaua Info-Sanatate sunt dedicate atat publicului larg, cat si comunitatii medicale din Romania: Publicatii destinate comunitatii medicale (Ziarul Info-Sanatate pentru medici, Ziarul Medicina de Familie), Indoor Advertising - Panouri de afisaj, Direct Marketing Medical, Flyer Distribution, www.Info-Sanatate.ro, Revista Scientific American Mind – Psihologia Azi, Certificare ISO si HACCP pentru spitale si clinici medicale.

13/04/2011
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii