Trimite unui prieten Printeaza pagina

S-a incheiat prima saptamana de proiectii din cadrul caravanei Generatia S

Mihaela Feodorof, Florentina Opris si trupa Byron au vorbit despre sanatate cu tinerii bucuresteni.

Bucuresti, 12 mai 2011 - Pe 10 mai a inceput la Bucuresti a treia editie a caravanei GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Proiectiile din Bucuresti au avut loc la Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci", Universitatea Romano-Americana, Gradinita Elite si Colegiul National "Matei Basarab". Derulat la nivel national, proiectul GeneratiaS, doreste sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care ne expunem, daca nu suntem constienti de ceea ce mancam si de stilul de viata pe care il adoptam. Dintre toate categoriile de varsta, tinerii sunt cel mai adesea "victimele" alimentelor nesanatoase. In dorinta de a-i convinge sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca tema principala alimentatia sanatoasa. Subiectul le va fi prezentate tinerilor cu ajutorul specialistilor invitati la eveniment. Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor speciali.

Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 10 - 31 mai, iar traseul include orasele: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti. Mai multe detalii despre programul caravanei, dar si despre filmele care vor fi proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.

Pe 11 mai, a avut loc intalnirea cu studentii de la Facultatea Romano-Americana. Mihaela Feodorof si Florentina Opris au fost invitatele speciale ale evenimentului. Mihaela le-au oferit celor din sala un punct de vedere personal si a vorbit despre importanta alegerilor pe care fiecare le face in viata, indiferent ca e vorba de alimentatie sau de... cariera. Ea le-a povestit studentilor cum a luat decizia de a renunta la jobul dintr-o multinationala si a ales sa se dezvolte in directia consilierii, care o pasiona. Florentina Opris a continuat cu tinerii discutia despre importanta mixului dintre un regim alimentar echilibrat si miscare. Ea a venit cu solutii concrete pentru studenti, care au un stil de viata special si pentru care sesiunea reprezinta o perioada de dezechilbru alimentar. Specialistii Danone i-au intarit discursul, prin intermediul unei prezentari care a avut ca tema nutritia.

Ieri au avut loc ultimele proiectii din Bucuresti. La Gradinita Elite cei mici au aflat ca laptele si alimentele proaspete ii ajuta sa creasca sanatosi si ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Caravana s-a oprit apoi la Colegiul National "Matei Basarab", unde elevii au avut placerea de a se intalni cu doi dintre membrii formatiei Byron, care le-au impartasit, din experienta proprie, cat este de importanta alimentatia sanatoasa in viata de zi cu zi. Si de aceata data, specialistii Danone si Zepter, au sustinut necesitatea adoptarii unui stil de viata sanatos prin recomandarile facute in cadrul proiectiilor.

A doua editie Generatia S a avut loc in perioada 15 - 25 noiembrie 2010. Peste 1.700 de tineri au participat la eveniment si au aflat informatii utile despre nutritia echilibrata si afectiuni dermatologice si au interactionat cu specialisti in domeniu. Organizatorii caravanei au realizat un sondaj pe un esantion reprezentativ (240 elevi si studenti din orasele in care a ajuns caravana - Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Brasov), menit sa evidentieze perceptia tinerilor asupra problemelor de natura dermatologica si a obiceiurilor alimentare dar si care sunt principalele surse de informare in ceea ce priveste tema sanatatii. Astfel, pentru studenti, principalele surse de informare, cand au o problema de sanatate, sunt internetul (67.9%) si familia (43.3%). Elevii au mai mare incredere in sfaturile familiei (67.7%) si le prefera informatiilor gasite pe internet (31.25%), in mass-media (12.5%) sau sfaturilor primite de la prieteni (4.2%). In ceea ce priveste nutritia, tinerii cunosc bine piramida alimentara (69.5%) si cei mai informati sunt studentii (76.86%). Majoritatea tinerilor cunosc pasii corecti in ingrijirea tenului (studenti - 79.1%; elevi - 72.9%).

Luni, 16 mai, caravana va ajunge in Ploiesti, la Colegiul National "Jean Monnet", unde elevii sunt asteptati incepand cu ora 12.00.

Pentru aceasta editie, organizatorii au ales filmul documentar "Alimentele - Suntem ceea ce mancam", un adevarat ghid alimentar. Filmul este oferit de catre revista Terra Magazin, partener al proiectului.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

GeneratiaS este un proiect sustinut de Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Colegiul Medicilor, COPAC - Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, primariile locale din orasele aflate pe traseul caravanei (Pitesti, Brasov si Ploiesti), Asociatiile APAH, Ecoterra, Universitatea Romano-Americana, Colegiul National "Matei Basarab", Scoala nr. 75 "Leonardo da Vinci", Gradinita Elite, Colegul National "Jean Monnet" Ploiesti, Colegiul National "Dr. I. Mesota" Brasov, Facultatea de Medicina - Universitatea "Transilvania" Brasov, Universitatea "Constantin Brancoveanu" Pitesti, Colegiul National Liceal "Al. Odobescu" Pitesti.

Cu sprijinul: Danone si Zepter International Romania

Parteneri media: Agentia de media OMD Romania, Adevarul de seara, Editura Amaltea, Practica Farmaceutica, Practica Medicala, Revista Romana de Pediatrie, Revista Medicala Romana, Info-Sanatate, Sensotv.ro, zoom, Pharma Business, Pharma Food, Farmacia ta, Medic.ro, Gineco.ro, Oncolog-Henatolog.ro, Versa media, Slab sau Gras, Zile si nopti, studentie.ro, calificativ, ro.

Contact
Ileana Timofte - Account Manager
Mobile: + 40 722 661 250
phone/fax : + 40 311 074 173
e-mail : ileana.timofte@imagefactory.ro
web: www.imagefactory.ro
web: www. generatias.ro

12/05/2011


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii