Trimite unui prieten Printeaza pagina

S-a dat startul pentru semnarea Manifestului Pacientilor din Romania

Manifestul Pacientilor din Romania, gazduit pe platforma online www.infopacienti.ro, poate primi, incepand cu data de 11 ianuarie 2010, semnaturile de aderare la cauza pe care o sustine: imbunatatirea conditiei tuturor pacientilor din tara noastra. Manifestul pentru Pacientii din Romania este primul document, redactat sub forma unei petitii, care doreste sa vina in sprijinul pacientilor, prin implicarea tuturor actorilor din domeniul sanatatii.

Manifestul a fost suspus dezbaterii publice incepand cu data de 23 decembrie 2009, timp de doua saptamani si jumatate. In aceasta perioada, propunerile venite pe e-mail, la adresa manifest@infopacienti.ro, au fost analizate de catre reprezentantii Sanatatea Media Group, initiatorii acestui Manifest. Astfel, au fost selectate cele mai interesante sugestii, in scopul imbunatatirii continutului Manifestului pentru Pacienti.

"Ne-a bucurat mult faptul ca, de la anuntarea dezbaterii publice asupra Manifestului pentru Pacientii din Romania, am primit foarte multe propuneri si sugestii cu privire la documentul initiat de Sanatatea Media Group. Acest lucru ne-a demonstrat ca sustinem o cauza care este a noastra, a tuturor, si ca toti romanii sunt interesati de o mai buna functionare a sistemului sanitar si, mai ales, de o mai buna comunicare intre pacienti si medici, respectiv intre pacienti si reprezentantii autoritatilor din domeniul sanatatii. Feedback-ul primit imi da convingerea ca Manifestul pentru Pacienti isi va indeplini misiunea, iar luna martie va fi recunoscuta si declarata in mod oficial drept Luna Pacientului din Romania, incepand cu anul 2010. In continuare, asteptam semnaturile de aderare la acest Manifest, pentru ca vocea pacientului sa fie intr-adevar una puternica, sustinuta cat mai multi semnatari!", a declarat Simona Wist, PR Manager al companiei Sanatatea Media Group.

Forma finala a documentului se gaseste pe www.infopacienti.ro si asteapta semnaturile tuturor romanilor, fie ei fosti, actuali sau viitori pacienti. Platforma www.infopacienti.ro, realizata in parteneriat cu SanatateaTV.ro, principala sursa de informare in domeniul sanatatii, a fost creata cu ocazia Conferintei Nationale a Pacientilor, eveniment ce va avea loc la Bucuresti, in perioada 11-13 martie 2010, in scopul informarii si imbunatatirii conditiei pacientului roman.

16/01/2010
Sursa: Stirimedicale.ro


Sfaturi sanatoase

Evita deshidratarea

Nu trebuie sa astepti pana ti se face sete pentru a te hidrata. Solutia cea mai potrivita este sa bei apa pe tot parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea.

vezi urmatorul sfat!

Toate informatiile oferite de site-ul nostru sunt strict orientative. Pentru un diagnostic sigur si un tratament adecvat adresati-va medicului specialist!© 2010 Sfat Medical. Termeni si conditii